Левски се раздели с 11 футболисти, чужденците на „Герена“ вече са едва 25%

левски-петър-хубчев4

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев обяви официално раздялата с 11 футболисти по време на представянето на новия наставник Петър Хубчев. Абсолютно всички са чужденци, а за някои от тях се знаеше отдавна, че си тръгват от „Герена“.

След раздялата с толкова много играчи, справка показва, че „сините“ към момента разполагат с 20 футболисти. Други четирима са преотстъпени под наем до 31 май и се очаква да се върнат или поне тепърва ще се реши съдбата им.

От въпросните на практика 24 футболисти с договори, едва шестима са чужденци, което прави 25% от общия състав. Иностранците са Хали Тиам, Нуно Рейш, Холмар Ейолфсон, Паулиньо, Давиде Мариани и Еркебулан Сейдахмет. Съдбата на последния също все още не е ясна.

От останалите, юноши на отбора са 11 души: Иван Горанов, Николай Михайлов, Петър Иванов, Живко Миланов, Томислав Папазов, Деян Иванов, Мартин П. Петков, Мартин Д. Петков, Илия Юруков, Николай Кръстев, Станислав Иванов. Към тях прибавяме и завръщащият се след наеми квартет Илия Димитров, Атанас Кабов, Ивайло Найденов и Алекс Боримиров. Валери Божинов, Мартин Райнов и Станислав Костов са останалите трима в състава.

Така към този момент ръководството изпълнява обещанието си да залага само на класни чужденци и на момчета, израснали в школата на „сините“. Оттук-нататък обаче предстои лятната селекция и ще е интересно какви нови имена ще акостират на „Герена“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ