Сделката е много близо! Левски на крачка от румънски нападател

Павел Колев Славия Левски 1

Левски е все по-близо до румънския нападател Денис Алибек. Той е собственост на Астра (Гюргево), но не се чувства щастлив в клуба си и след последния мач за сезона заяви, че ще напусне. Вчера местните медии съобщиха, че голмайсторът е отхвърлил предложение от шампиона ЧФР Клуж. А също така не е одобрил и предложение от Гърция. Офертата на елините е била за взимането му под наем за един сезон, а след това за откупуването му. Играчът, както и Астра обаче не са се съгласили на такъв вариант.

Бившият национал на Румъния може да играе на върха на атаката, както и като втори нападател. През сезона 28-годишният футболист, който е висок 187 см, изигра 30 шампионатни мача. В тях той отбеляза 7 гола, направи и 9 асистенции. Повечето от тях бяха в плейофите на местното първенство.

От Астра признават, че надали ще могат да задържат играча, който се тросна след поражението с 1:2 от Виторул (Констанца) във финала за Купата на Румъния.

„Денис е доста чувствителен. Той не умее да крие емоциите си, показва ги често. Той е като дете. И като всяко дете бързо се разочарова. Искаше много повече от сезона. Когато нещата не се получават, той просто иска да си тръгне. Ще видим какво ще се случи“, заявиха от клуба му.

А Алибек сподели: „Мисля, че на 80% е вероятността да съм изиграл последния си мач за Астра“.

В Румъния твърдят, че Алибек по-скоро е недоволен от факта, че не е получавал заплатата си през последните няколко месеца.
Левски се надява да успее да привлече нападателя, като с него разговори вече е водил главният скаут Богдан Патрашку. В богатата си кариера Денис е играл още за Фарул (Констанца), италианския гранд Интер, Мехелен, Болоня, Стяуа и Астра.

„Тема Спорт“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ