Балкан (Ботевград) е новият баскетболен шампион на България!

Aкадемик Бултекс-Балкан Ботевград 17

Балкан Ботевград е новият шампион на България по баскетбол. След 30-годишно прекъсване „зелените” отново печелят титлата, която е пета в тяхната история.

В пълната зала „Арена Ботевград” възпитаниците на Небойша Видич надиграха категорично защитаващият титлата си тим на Левски Лукойл в мач №4. Така след 3:1 успеха ботевградчани заслужено се поздравяват с 90-75 (21-14, 25-20, 27-18 и 17-23 триумф.

Балкан беше по-добрият отбор по време на цялата среща и спечели три от четирите части. Домакините доминираха със солидната си защита и разнообразни нападения. Борбата под коша също беше в полза на „зелените”, а тяхната успеваемост от наказателната линия беше по-добра от тази на столичани.

Американците Брендън Браун и Микейл Хопкинс отново бяха най-полезни за Балкан, но тройките на Димитър Димитров и силната игра на Мирко Мулалич допринесоха не по-малко за успеха.

За Левски Христо Захариев и Калоян Иванов бяха най-дейни, но като цяло стрелбата на отбора беше много лоша, а играта в отбрана не достатъчно агресивна. Левски макар шампион в редовния сезон и носител на Купата загуби, а радостта е за Балкан Ботевград. /БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ