Валери Божинов прати Левски в Лига Европа

левски-етър-божинов

Левски ще играе в Лига Европа след победа с 1:0 над Етър Велико Търново! За трета поредна година „сините“ трябваше да минат през решителен бараж за последната евроквота и за трета поредна година стигат до нея. Валери Божинов се оказа големият герой на „Георги Аспарухов“, след като в 72-ата минута вкара единствения гол в двубоя, дошъл само секунди, след като влезе в игра.

Мачът започна с по-активни действия на домакините, но те доведоха до три блокирани удара в първите 20 минути. Първият изстрел в очертанията на вратата на Етър бе чак в 26-ата минута, когато ударът на Паулиньо попадна в ръцете на Христо Иванов.

До края на полувремето нови възможности така и нямаше и закономерно двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

На почивката двамата треньори направиха по една промяна. Седрик Утонджи замени Деян Иванов, а Иван Стоянов влезе на мястото на Милчо Ангелов. Агитката на „сините“ запали факли в Сектор „Б“, като срещата трябваше да бъде прекъсната за две минути, докато друга част от феновете в Сектор „А“ наду балони в синьо и бяло.

Илия Юруков сбърка и после извърши фаул, като получи жълт картон, който беше първи в мача. В 55-ата минута Младенов можеше да вкара, но стреля над вратата. Костов пробва два поредни слаби удара, които не бяха проблем за Иванов.
В 71-ата минута Валери Божинов замени голмайстора, който игра за пореден път на инжекции и има проблеми с коляното.

Секунди след това над 6000 фенове на „сините“ избухнаха в радост. Бившият играч на Ювентус и Манчестър Сити с първото си докосване даде аванс на столичани. Станислав Иванов изведе Миланов на дясното крило, който центрира хубаво, а Божинов от няколко метра матира Христо Иванов с глава. Попадението е негово четвърто през тази пролет за „сините“, както и общо 11-то за сезона.

Минута след това Паулиньо беше близо да вкара втори гол.

Снимка: Булфото

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ