ЦСКА остана на крачка от титлата! Армейците се измъчиха, но този път прекършиха кошмара Ботев!

цска-ботев_пловдив1

ЦСКА завърши сезона с победа! Армейците трудно се наложиха с 1:0 над Ботев (Пловдив), но в крайна сметка останаха втори в крайното класиране, след като в Разград Лудогорец разгроми Черно море с 4:1. В герой за армейците се превърна резервата Жоржиньо, който вкара единственото попадение в 90-ата минута. Преди това старажът на Ботев Даниел Кайзер направи редица отлични спасявания, които отчаяха Пинто и компания.

Още в 4-ата минута Крис Добрев преодоля двама футболисти на червените и подаде към непокрития Еберт Кардосо, който стреля от точката на дузпата, но Черниаускас изби. В 19-ата минута канарчетата организираха нова добра атака отдясно, която завърши с шут на Неделев от 22-23 метра, а Черниаускас изби в корнер. В ответната атака и Тиаго опита да вкара с удар от подобна дистанция, но Кайзер улови.

В 25-ата минута ЦСКА като по чудо не откри резултата. Евандро направи двойно подаване с Али Соу и центрира отдясно по земя към непокрития Тиаго, който от три метра не уцели празната врата. Девет минути по-късно Джеси шутира от границата на наказателното поле, но покрай лявата греда.

Три минути след началото на втората част канарчетата извършиха любопитна смяна – Неделев бе заменен от Доре. Малко по-късно двата тима си размениха по една опасна атака. Първо Ботев организира такава, която завърши с прострелно центриран отляво, но Черниаускас се хвърли и със сетни сили пресече подаването към намиращия се на празна врата Доре. Домакините отговориха с шут на Тиаго от 7-8 метра, който обаче не се получи по най-добрия начин и излезе в аут.

Около 55-ата минута канарчетата изпълниха четири последователни корнера. След последния Доре стреля добре с глава, но в аут.

В 75-ата минута ЦСКА създаде най-чистата си голова възможност до този момент. Центриране отдясно намери непокрития Пинто, който овладя на гърби и стреля от 10 метра в напречната греда. Последва добавка на Томаш с топовен шут от 13-14 метра, но Кайзер някак изби. Секунди по-късно Томаш отново застраши вратаря на Ботев след удар с глава, но Кайзер се разтегна и изби.

В минутите до края момчетата на Добри Митов опитаха всичко, за да отбележат и техните усилия се отблагодариха. Тиаго центрира от корнер в 90-ата минута, а Жоржиньо отбеляза с глава, оформяйки крайното 1:0.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ