Берое продължи терора си над Левски! Камбуров и компания не пожалиха сините резерви

мартин камбуров берое

Берое спечели с 3:1 домакинството на Левски от последния кръг на първенството. В герой за домакините се превърна легендата Мартин Камбуров, който отбеляза два гола през второто полувреме – в 50-ата и 90-ата минути. Преди това Рубен Бригидо откри резултата в 28-ата минута. Камбуров се отчете с асистенция.

В 71-ата минута пък Валери Божинов намали изоставането на Левски – 2:1, след като бе точен от дузпа. Наказателният удар дойде след нарушение на добрия му приятел и бивш съотборник в Партизан Иван Бандаловски. Националът на Берое фаулира Станислав Иванов и последва дузпа, която Божинов реализира. „Сините“ обаче не успяха да се преборят с Берое, като домакините диктуваха играта през цялото време.

„Сините“ направиха жест към юношата си Деян Иванов, който изведе отбора с капитанската лента. Сърцатият централен защитник загуби баща си в навечерието на дербито с ЦСКА (0:2), но днес отново бе на терена, защитавайки екипа на любимия си Левски. Този път на гърба му не беше изписана фамилията му, а презимето – Викторов. По този начин Деян почете баща си.

Над всички беше Мартин Камбуров, който с двете попадения събра 16 през сезона и завършва на третото място в голмайсторската листа след Станислав Костов и Клаудиу Кешерю.

Ветеранът вече има общо 18 попадения във вратата на Левски за всички отбори, за които е играл в кариерата си.

Камбуров продължава да гони рекорда на Петър Жеков за стрелец №1 в родния елит за всички времена. Мартин вече има 218 гола, с които заема втора позиция. Лидерът Жеков е с 253.

Победата пък е трета поредна за Берое над „сините“ след предишните две с по 2:1 по-рано през сезона. Отборът от Стара Загора завършва на четвъртото място с 58 точки, а Левски остава с 66 на третата позиция и му предстои важен бараж с Етър за класиране в Лига Европа.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ