„Червена“ България е притаила дъх! ЦСКА скача на „кошмара“ Ботев в очакване на подарък от съдбата

Цска Ботев Пловдив 56

Днес в 20:00 часа ЦСКА приема Ботев (Пловдив) в последния мач за сезона в Първа професионална лига. Всички на “Българска армия” мечтаят за чудо, което да изведе “червените” до титлата. Те са само на точка зад лидера в класирането Лудогорец, но ако разградчани спечелят домакинството си на Черно море, те ще завоюват осмата си поредна титла. Всякакъв друг резултат на “Лудогорец арена” обаче дава шанс на ЦСКА да атакува върха в последния възможен момент и да отмъкне златните медали от “Орлите”. За целта обаче възпитаниците на Добромир Митов трябва първо да спечелят своя мач срещу “Канарчетата”.

ЦСКА по чудо все още е в борбата за титлата. “Армейците” пропуснаха няколко добри възможности през сезона да вземат съдбата в свои ръце, но правеха грешки във важните моменти. Лудогорец обаче също обаче се дънеше и това позволи на “червените” да мечтаят до последно.

В същото време Ботев пристига без никакви сериозни амбиции в този мач. Пловдивчани обаче се оказаха черна котка за ЦСКА  този сезон. Те спряха “червените” на 1/2-финала за Купата на България, а след това нанесоха и още една неприятна загуба на възпитаниците на Любослав Пенев, което доведе и раздялата с наставника. След това обаче “Канарчетата” загубиха финала за купата от вечния съперник Локомотив (Пловдив) и това като че ли уби настроението в съблекалнята. “Жълто-черните” така и не могат да се съвземат, като са в серия от 5 поредни загуби във всички турнири. Трудно е да повярваме, че пловдивчани ще се хвърлят с всички сили в днешната среща, макар че ЦСКА е достатъчно сериозен дразнител, така че може и да видим раздаване до краен предел.

Домакините не могат да използват днес контузения Иван Турицов и наказания Кристиан Малинов. Най-вероятно на вратата ще започне Черниаускас, а пред него в защита ще е карето Атанасов, Чорбаджийски, Томаш и Жеферсон. Пинто и Бикел ще бъдат двамата опорни халфове, а Тиаго ще изпълнява ролята на плеймейкър. Евандро и Енрике ще бъдат на двете крила, а в атака ще действа Соу.

Ботев идва в София без контузения Зехиров. Треньорът Николай Киров вероятно ще заложи на Ангелов под рамката и Филипов, Димитров, Пиргов и Марин в отбрана. Апостолов ще действа като дефанзивен полузащитник, а пред него в средата на терена ще са Балтанов и Шопов. Добрев и Неделев ще оперират по крилата, а в аатка ще започне Доре.

Вероятни състави:

ЦСКА: Черниаускас, Атанасов, Чорбаджийски, Томаш, Жеферсон, Пинто, Бикел, Тиаго, Евандро, Енрике, Соу

БОТЕВ: Ангелов, Филипов, Димитров, Пиргов, Марин, Апостолов, Балтанов, Шопов, Добрев, Неделев, Доре

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ