Берое и Левски излизат в битка за чест в протоколен мач под Аязмото

Левски Берое 12

Отборите на Берое и Левски ще дадат началото на последния 10-и кръг от шампионския плейоф в Първа професионална лига. Двата тима се изправят един срещу руг в 17:15 часа в Стара Загора. За съжаление обаче срещата е без никакво значение и очакваме да бъде просто протоколна. Левски е сигурен за 3-ото място в крайното класиране и не може да мине нито по-напред, нито по-назад. Берое пък ще завърши на 4-ата позиция, където се намира в момента.

Все пак двата тима се очаква да играят за феновете и за своята чест. Софиянци дори се очаква да бъдат по-амбцираният тим в днешния мач, тъй като имат да си връщат на този съперник за двете загуби в последните два мача. Едната от тях бе доста болезнена на “Герена” с 1:2.

От друга страна обаче Левски ще даде почивка на много от титулярите, за да ги съхрани за предстоящия бараж за Лига Европа срещу Етър. Треньорът Георги Тодоров ще продължи политиката да дава шанс на млади футболисти от школата. Това може да означава, че “сините” ще изравнят, а може и да подобрят рекорда си за използвани играчи в един сезон. До момента на терена през сезона със синята фланелка са били 36 футболисти, а рекордът е от 37 използвани играчи през 2008/2009 година.

В Берое също ще има прекрояване на състава заради многото отсъстващи играчи. Владимир Гаджев, Георги Ангелов, Вандерсон, Карлос Охене и Педро Еуженио са с ноктузии. Меледже пък е наказан. Така Александър Томаш ще пусне в игра Аргилашки на вратата, а в защита ще бъдат Василев, Алкан, Бандаловски и Леони. Желев, Цветков и Минчев ще са триото в средата на терена, а в атака ще започнат Бригидо, Мешка и Камбуров

Левски не може да използва наказания Нуно Рейш. Георги Тодоров се очаква да заложи на Кръстев, под рамката, а пред него ще действат Цветкович, Иванов, Унтонджи и Нганиони в отбрана. Райнов и Юруков ще бъдат дефанзивни полузащитници, а Мариани ще действа като плеймейкър. Сейдахмет и Мартин Д. Петков ще бъдат на крилата, а в атака ще започне Божинов.

Вероятни състави:

БЕРОЕ: Аргилашки, Василев, Алкан, Бандаловски, Леони, Цветков, Желев, Минчев, Бригидо, Камбуров, Мешка

ЛЕВСКИ: Крастев: Цветкович, Унтонджи, Иванов, Нганиони, Райнов, Юруков, Мариани, М. Петков, Сейдахмет, Божинов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ