Битката за титлата ще е жестока: Лудогорец скача на Черно море за задължителна победа

черно море, лудогорец

Лудогорец е на крачка от спечелването на осмата поредна титла в Първа професионална лига. Макар да показаха доста колебния през сезона, “Орлите” останаха на върха кръг преди края и сега само от тях зависи дали ще ликуват отново. Днес те се изправят срещу Черно море в търсене на задължителна победа на “Лудогорец Арена”. Вземат ли трите точки, златните медали са за тях. Теоритично те могат да са шампиони и при равенство или загуба, но тогава трябва да разчитат, че ЦСКА няма да победи Ботев (Пловдив) на “Армията”.

На пръв поглед изглежда, че Лудогорец не би трябвало да има проблем срещу Черно море. Варненци се очаква да пристигнат в доста осакатен състав без контузените Цветомир Панов, Георги Божилов и Радослав Василев. Очаква се треньорът Илиан Илиев да даде почивка и на Георги Илиев, Виктор Генев, Петър Витанов и Пламен Димов. Това означава, че “Моряците” ще са в доста екпериментален състав.

От друга страна обаче Черно море е с позитивен баланс серщу Лудогорец през този сезон. В досегашните три мача варненци имат 2 победи и 1 загуба. Те паднаха лошо с 1:5 през есента на “Лудогорец Арена”, но след това на два пъти победиха разградчани с 1:0 и с 2:1 на “Тича”. Сега те се канят отново да объркат сметките на своя съперник и да му подложат крак по пътя към титлата.

Лудогорец също има своите проблеми преди мача. Наказани са Клаудиу Кешерю и Станислав Манолев, а с контузии са Марселиньо и Вандерсон. Това сериозно обърква плановете на треньора Стойчо Стоев, който ще трябва да прекрои състава си. Очаква се той да пусне на терена Илиев на вратата и Сисиньо, Моци, Григоре и Недялков пред него в защита. Дяков и Анисе ще бъдат опорните халфове, а Юсеин ще действа като плеймейкър. Лукоки и Бакалов ще бъдат на двете крила, а Шверчок ще води атаката.

За Черно море пък се очаква да стартират Китанов под рамката и пред него Костадинов, Станчев, Енчев и Попов в отбрана. Андраде и Панайотов ще действат в средата на терена, а Фенуш и Мирчев ще бъдат на крилата. В атака ще започне Жоржиньо, а зад гърба му ще го подкрепя Кики.

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Илиев, Сисиньо, Моци, Григоре, Недялков, Дяков, Анисе, Юсеин, Лукоки, Бакалов, Шверчок

ЧЕРНО МОРЕ: Китанов, Костадинов, Станчев, Енчев, Попов, Андраде, Панайотов, Кики, Фенуш, Жоржиньо

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ