Етър тресна Славия и си уреди битка с Левски за място в Лига Европа

Славия Етър 17

Етър победи Славия с 2:0 у дома в реванш от елиминациите за място на баража за Лига Европа и постигна обрат в битката, след като „белите“ победиха с 1:0 в София.

Домакините нанесоха своя удар за по-малко от 15 минути, след като Яни Пехливанов вкара с глава в 23-ата минута, възползвайки се от неумела намеса на Давид Хуманес, подал му топката с ръка. Милчо Ангелов отново взриви „Ивайло“ след удар с глава в 37-ата минута и зарадва новия треньор на националния отбор по футбол Красимир Балъков в последния му мач начело на „болярите“ във Велико Търново.

През втората част натискът на „виолетовите“ продължи и Даниел Младенов можеше да отбележи трето попадение в 50-ата минута, но Георги Петков се справи блестящо. Отново ветеранът спаси „белите“ в 69-ата минута след далечен удар на Румен Руменов.

В последния четвърт час Славия опита да вкара поне един гол, който да му донесе победата в сблъсъка, но не успя, като домакините дори имаха претенции за дузпа при две положения в края на мача.

Така „болярите“ ще се изправят срещу Левски на „Георги Аспарухов“ в бараж за участие в Лига Европа, който ще се играе идния вторник от 20:00 часа.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ