България загуби двете си най-добри биатлонистки

биатлон (1)

Женският национален отбор по биатлон на България изведнъж остана без двете си най-добри състезателки през настоящата декада. Емилия Йорданова  се сбогува с най-успешния ни зимен спорт, а Десислава Стоянова ще пропусне следващия сезон.

На 5 май първата навърши 30 г. Йорданова е решила да прекрати спортната си кариера и да се ориентира към свой проект. 19-о място е най-предното класиране на Еми в световната купа. Тя обаче ще бъде запомнена със страхотните първи постове в щафетите, в които се представяше много добре и често влизаше сред първите 10.

Освен Йорданова с биатлона се разделиха още Любомира Пехливанска и Димитър Парталов.

Стоянова пък ще пропусне сезон 2019/2020 заради щастливо събитие, което предстои да се случи. 27-годишната Деси очаква бебе от съотборника си в националния отбор на България Димитър Герджиков. Годежът между момичето от Берковица и чепелареца бе обявен по много симпатичен начин преди старт от Световната купа в Поклюка през декември 2016 г. Дикторът съобщи за него при представянето на дамската ни щафета.

Отсъствието на Йорданова и Стоянова отваря значителна дупка в женския ни национален отбор. Подготовка започнаха Даниела Кадева, младите Милена Тодорова и Мария Здравкова, както и трениращата самостоятелно Дафинка Коева. Първият лагер на Белмекен стартира на 6 юни.

„24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ