Сензационен обрат! 10 от Дунав нокаутираха Септември в голов трилър и подпечатаха билетите си за спасение

септември-дунав

Дунав (Русе) запази мястото си в Първа лига! Драконите обърнаха Септември насред София, а победата с 3:2 бе достатъчна на отбора на Людмил Киров да подпечата билетите си за спасение. Здравко Димитров изведе Септември напред в 6-ата минута, а Исмаил Иса възстанови равенството в 41-ата. Само три минути по-късно Свилен Щерев направи обрата пълен. В 67-ата минута капитанът Борис Галчев вкара втори гол за Септември, но Свилен Щерев в 73-ата отново даде аванс на гостите. Десетина минути след това Щерев бе изгонен от игра след опасно влизане в краката на Здравко Димитров, но домакините не успяха да върнат гола и така ще трябва да се борят с някой измежду Монтана и Арда (Кърджали) за място сред най-добрите.

Септември набързо откри резултата. В 6-ата минута Фабиано потърси Здравко Димитров в предни позиции, а нападателят успя да се възползва от много разконцентрираната игра на Самуел Инкоом, който позволи на своя противник да го надиграе и да стреля в десния ъгъл на вратата зад Благой Макенджиев.

В 19-ата минута Янко Георгиев направи първо спасяване в срещата след удар на Исмаил Иса. Опитният нападател засече хвърляне от тъч на Самуел Инкоом.

В 30-ата минута домакините имаха огромен късмет при удар с глава на Ахмед Ахмедов. Нападателят засече центриране от левия фланг, като при първия му изстрел топката се отби в страничния стълб. Стражът Янко Георгиев можеше да си вкара автогол след плонжа, който направи, тъй като топката се отби в гърба му, но тя отново се удари в гредата. В 41-ата минута Исмаил Иса възстанови равенството и върна Дунав в мача с хубав гол с глава. Нападателят засече центриране на Александър Исаевски от лявото крило, възползвайки се от слабото позициониране в защитата на Септември. Русенци шокираха домакините с втори гол и то само три минути по-късно. Самуел Инкоом пусна чудесно подаване към Свилен Щерев, който стреля силно в обрания ъгъл, отбелязвайки първото си попадение в Първа лига.

Второто полувреме започна с по-активни действия на футболистите на Септември, които опитаха да затруднят защитата на Дунав с центрирания от крилата. В 62-ата минута Кристофър Мандиандгу стреля над вратата. При едно от много центрирания капитанът на Септември Борис Галчев върна тима си в мача. Халфът успя да се промъкне хитро в наказателното поле и да засече с глава центриране на Дарко Глишич.

Дунав отново взе инициативата и бързо стигна до трети гол във вратата на Георгиев. При едно изсипване в наказателното поле защитата на домакините не се ориентира по най-добрия начин и топката бе изчистена на крака на Свилен Щерев, който вкара красив гол от воле. В 80-ата минута Дунав можеше да реши всичко, но напречната греда раздели Ахмед Ахмедов с гола. Минута по-късно Свилен Щерев остави Дунав с човек по-малко на терена. Нападателят влезе остро в краката на Здравко Димитров, за което получи червен картон.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ