Гришо изуми всички с оправданието си за отпадането от турнира в Женева

Григор Димитров Гаранти Коза 2017 (57)

Григор Димитров отпадна безславно от турнира в Женева, след като игра два кръга от квалификациите, а на старта на основната схема беше елиминиран от Федерико Делбонис след 6:1, 4:6, 2:6. Първата ни ракета обясни, че за него много по-важна е била свършената работа в Швейцария, а не толкова резултатите.

„Тази седмица вниманието ми беше насочено към много различни неща. Не толкова към резултатите“, обясни Димитров, което е странно предвид факта, че повече от всякога се нуждае от победи, тъй като седмици наред пропадането му в световната ранглиста продължава.

„Опитвам нови неща, различни позиции на корта, разнообразна игра и просто опитвам да се насоча към различен план за игра“, каза Григор.

Срещу Делбонис той поведе с 5:0 в първия сет и доминираше през цялото време. „Трябва да призная, че първият сет беше наистина добър. Бях много, много щастлив от начина, по който успях да действам. И, разбира се, във втория и третия сет определено не правех нещата така, както в първия.

За мен, е положително, да бъда честен. Тази седмица беше прекрасна. Тренирах всеки ден и нямах нито ден почивка“, добави с усмивка Димитров.

Сега хасковлията насочва внимание към „Ролан Гарос“, който стартира на 26 май.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ