Лудогорец превзе Коматево и докосва титлата

Радост Левски Лудогорец 24

Лудогорец направи важна крачка към осмата поредна титла. Разградчани победиха с 2:0 като гост Ботев в предпоследния кръг, с което задържаха преднината си на върха в Първа лига пред втория ЦСКА, който победи Левски (2:0), на 1 точка (76 срещу 75 точки). Така „орлите“ се нуждаят от победа в последния кръг (петък), когато домакинстват на Черно море, за да си гарантират и на теория шампионската корона.

Точни за успеха в Коматево бяха Клаудиу Кешерю (35′) и Якуб Шверчок (45′)

Срещата в „Коматево“ започна изцяло под диктовката на гостите, които търсеха ранен гол, с който да си осигурят по-спокоен мач. В крайна сметка такъв не падна, а в 30-ата минута все пак „орлите“ получиха шанс да вземат преднина. Кристиан Димитров извърши фаул срещу Димо Бакалов, а съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Козмин Моци, но изстрелът му бе отразен от Кайзер. При добавката кълбото отново попадна в румънеца, но от малък ъгъл той го изпрати в аут.

Няколко минути по-късно логичното се случи и Лудогорец поведе. Кешерю получи страхотна топка в наказателното поле и с клиничен изстрел откри резултата.

Само 10 минути по-късно преимуществото на „орлите“ бе затвърдено чрез втори гол. Недялков проби отляво и пусна страхотен пас за Шверчок, който засече топката отблизо във вратата на домакините, правейки 2:0.

През втората част Лудогорец игра доста предпазливо и успя да запази както преднината си, така и сили за предстоящия решаващ мач с Черно море, който е в петък от 20 часа. Другият конкурент ЦСКА по същото време приема именно Ботев (Пловдив) на стадион „Българска армия“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ