Мечтата на ЦСКА е жива! Армейците нокаутираха Левски, чака ни голяма драма в последния кръг

левски-цска23

ЦСКА запази жива интригата в Първа лига! Армейците треснаха Левски с 2:0 в последното издание за този сезон на вечното дерби и кръг преди края на шампионата са на 1 точка зад лидера Лудогорец. Тиаго Родригес и Евандро се разписаха за първия успех над „сините“ пред сезона. В същото време и Лудогорец спечели с 2:0 гостуването си на Ботев в Коматево. Така преднината на „орлите“ с 1 точка пред „червените“ се запази. Шампионът ще бъде определен в петък, когато от 20:00 часа са мачовете Лудогорец – Черно море и ЦСКА – Ботев.

Левски пък завършва на третото място и отново ще играе бараж за класиране в Лига Европа. „Сините“ ще спорят за евроквотата срещу победителя от двойката Славия – Етър (1:0 в първата среща).

Първият удар в мача беше на Рейш, който стреля с глава, но Черниаускас спаси в 7-ата минута. Последваха далечни изстрели и от страна на двата тима – Жоржиньо, Соу и Юруков, но всичките далеч от целта.

Юруков пропусна отлична възможност в 36-ата минута, след като Горанов го намери на 12 метра от голлинията. Следващата атака Мариани стреля от 23 метра, като Черниаускас плонжира и изби в корнер. Три минути след това Иванов също стреля от границата на наказателното поле, който вратарят на „червените“ без проблем спаси. В даденото продължение на първата част Паулиньо изрита Турицов, който при падането си се контузи тежко. Лекарският екип на ЦСКА влезе на терена и му оказа първа помощ, но на повторението се видя, че получилият повиквателна за националния отбор талант, получи много неприятна травма.

В 55-ата минута Малинов проби отляво и центрира, а топката се отби в лявата ръка на Унтонджи, който се опита да прибере ръката си до тялото, но въпреки това игра с нея. Драгомир Драганов остана безмълвен, въпреки сериозните протести на играчите с червени фланелки.

Мартин Райнов влезе на мястото на Юруков, докато Евандро смени Жоржиньо. Рафаел Енрике проба силен удар в 61-ата минута, който Михайлов изби, въпреки че не се намеси блестящо.

Нарушение на Иван Горанов срещу Енрике откри възможност пред ЦСКА-София. Зад топката застана Тиаго, който стреля, но топката рикошира в обърналия се с гръб Станислав Костов и заблуди Ники Михайлов. Вратарят тръгна да покрива своя ляв ъгъл, но беше хванат в крачка и коженото кълбо попадна в мрежата му. Осмото попадение на португалеца подлуди скамейката и феновете на „червените“, които имат нужда единствено от победа.

В 84-ата минута Левски остана с човек по-малко след втори жълт и съответно червен картон за Нуно Рейш, а 120 секунди след това ЦСКА удвои предината си. Резервата Евандро подпечата победата, разписвайки се за 0:2 след центриране на Тиаго Родригес от фаул.

Така ЦСКА най-после успя да победи Левски, след като в предишните вечни дербита загуби на два пъти с по 0:1 след автоголове, а на 20 април двата тима завършиха 0:0.

Неприятното за „червените“ е, че с контузия от срещата днес е Иван Турицов. Дясното коляно на младия защитник на ЦСКА пострада след остро влизане на Паулиньо в краката му. Халфът Кристиян Малинов пък получи деветия си жълт картон през сезона и ще бъде наказан за два мача.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ