Славия наказа Етър е първата част на баража за Лига Европа

славия_етър

Славия направи важна крачка към класирането за баража за Лига Европа! Белите се наложиха над Етър с минималното 1:0. Единственото попадение в мача реализира Георги Йомов, който бе точен в даденото от главния съдия продължение на първата част.

Двубоят в столичния квартал “Овча купел” можеше да започне отлично за “белите”, след като още в 3-ата минута, от изключително близко разстояние, Георги Йомов стреля с глава право в лявата греда на национала Христо Иванов.

Четвърт час след началото на срещата Даниел Младенов бе близо до това да открие резултата, но след изпълнението му топката премина на метър встрани от вратата на Петков. В 36-ата минута пък Славчо Шоколаров прояви смелост и опита от около 25-26 метра да затрудни Христо Иванов. Ударът му обаче бе твърде слаб и не затрудни повикания вратаря.

В даденото от главния съдия Георги Иванов продължение “белите” организираха бърза контраатака, Радослав Кирилов напредна отляво, след което пусна остро топката към наказателното поле. Първоначално тя рикошира в играч във виолетово, но все пак продължи движението си по посока наказателното поле на Етър, където връхлитащият Георги Йомов я намери от движение и стреля силно. Христо Иванов успя да докосне топката, но не и да наруши хода й към мрежата му.

Веднага след подновяването на играта Етър имаше претенции за дузпа след опит на Даниел Младенов да центрира отдясно, които обаче не бяха уважени от арбитъра. В ответната атака пък Славия пропусна чудесна възможност да вземе комфортен аванс от два гола в резултата, след като Крум Стоянов се намеси отлично и предотврати второ попадение в неговата врата.

Влезлият като резерва Дарко Тасевски майсторски изведе Цветелин Чунчуков зад защитата на Етър, нападателят напредна и навлезе в наказателното поле на “болярите”. Вместо да стреля с левия крак обаче, Чунчуков опита майсторско изпълнение с външен фалц, което обаче бе крайно неуспешно.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ