Спартак (Плевен) се завърна във Втора лига след разгром над Павликени

топка

ОФК Спартак Плевен спечели промоция за Втора лига два кръга преди края на първенството в Северозападната трета дивизия. Днес плевенчани постигнаха разгромна победа с 5:0 Павликени и събраха 73 точки, със 7 повече от преследвача си Янтра-Габрово. Габровци също биха убедително 6:0 при гостуването си на Локомотив (Мездра), но и в двата преки двубоя паднаха от Спартак Плевен, така че остават в подножието на върха.

Още в 3-ата минута играчите на Спартак Плевен поведоха в резултата с точно изпълнена дузпа от Цветан Петров. В 15-ата Ивайло Върбанов удвои, а пак той направи 3:0 в 4-ата минута на второто полувреме.

Любомир Тодоров оформи разгрома с 4-и гол в 77-ата минута, а Преслав Антонов фиксира крайното 5:0 четири минути преди края на мача.

Така Спартак Плевен е третият нов член на второто ниво на българския футбол след шампионите на Североизточната група Спартак (Варна) и на Югозападната Хебър 1918 (Пазарджик). Не е ясен още победителят на Югоизток, където Нефтохимик и Созопол се съревновават. „Шейховете“ водят с 5 точки преднина два кръга преди края и в петък, 24-и май, могат да отпразнуват промоция, ако победят Левски (Карлово) като гост.

Има вероятност Верея да не получи лиценз за Втора лига. Такъв сценарий може да доведе до даване на шанс и на подгласниците в Трета лига./БТА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ