Септември тресна Дунав и направи важна крачка към спасението

Септември София Дунав Русе 5

Септември София записа изключително ценен успех с 1:0 при визитата си на Дунав Русе в първи мач от плейофа за оставане в Първа лига през сезон 2019/20. По този начин столичани ще приемат „драконите” след три дни на Националния стадион „Васил Левски” с известно облекчение, след като ще трябва да допуснат два гола и да загубят, за да се стигне до там да играят баражен мач с заелия трето място в крайното подреждане във Втора лига. Единственият гол в мача бе дело на Кристофър Мандиангу, след като нападателят на Септември бе точен за своите в 65-ата минута.

Първият удар в мача дойде в петата минута, когато защитникът на Дунав Георги Динков бе оставен непокрит в наказателното поле и засече с глава след центриране от корнер, но топката отлетя встрани от очертанията на вратата на Янко Георгиев.

В 21-ата минута пък Георги Стоичков пусна по земя вдясно за Суад Сахити, който центрира, за Здравко Димитров отправи удар с глава, но топката премина встрани. Шест по-късно капитанът на Дунав Мартин Ковачев направи страхотен шпагат, за да предотврати удар на Кристофър Мандиангу от чудесна позиция. В 36-ата минута пък Драгош Фирцулеску проби отдясно навътре и стреля с левия крак, но Фабиано Алвеш сложи крак на пътя на топката и я отклони в корнер.

Второто полувреме в Русе бе далеч по-стойностно и от двата отбора за разлика от първата част. Първата ситуация бе на сметката за Дунав, след като в 50-тата минута Исмаил Иса бе намерен в наказателното поле с центриране от Исаевски, но ударът му с глава прелетя над гредата на Георгиев.

Шест по-късно пък Септември направи пропуска на двубоя. Борис Галчев центрира на близката греда от ъглов удар, а отклонената топка бе блокирана от Мартин Ковачев. Тя обаче застана пред Фабиано Алвеш, който бе непокрит и отправи мощен удар в средата на вратата отблизо, но Благой Макенджиев някак успя да отрази шута и гол за гостите не падна.

В 59-ата пък Исмаил Иса си освободи място в наказателното поле на опонента и стреля по диагонала, но Георгиев лековато улови.
Шест по-късно дойде моментът на Септември, който поведе в резултата. Здравко Димитров пусна от средата вляво на наказателното поле на Дунав за Кристофър Мандиангу. Нападателят на гостите спря топката с левия крак и отправи удар с левия крак, а той бе достатъчно акуратен, за да не може Макенджиев да се намеси – 1:0 за Септември.

Десетина по-късно пък Янко Георгиев направи магнетично спасяване, подобно на това по-рано от колегата му на отсрещната врата. Халфът на Дунав Драгош Фирцулеску показа виртуозна игра с дрибъл, преминавайки през трима футболисти на Септември, за да влезе в наказателното поле на противника. Последва връщане на топката успоредно към вратата за резервата Ахмед Ахмедов. Нападателят стреля от движение, но Янко Георгиев скъси дистанцията и с тялото си прати топката в ъглов удар, която дори се отклони и в страничната му греда.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ