„Червена“ България продължава да мечтае! ЦСКА превзе Стара Загора и притисна Лудогорец до стената

берое-цска

ЦСКА направи нова важна крачка към титлата в Първа лига. Армейците се наложиха с минималното 1:0 над Берое в Стара Загора и се доближиха на точка от Лудогорец.

Първият точен удар в мача бе на Петро Еуженио, който стреля по земя от 25 метра в 4-ата минута, но Черниаускас без проблем улови. Три минути по-късно Берое като по чудо не откри резултата. Василев проби отляво и преодоля Чорбаджийски, който го задържа с ръка в наказателното поле, но реферът Никола Попов прецени, че играчът на зелените е паднал твърде лесно. Въпреки това топката се озова в краката на Еуженио, който шутира опасно от границата на наказателното поле, Черниаускас не мръдна, но тя не се озова в неговата мрежа.

ЦСКА отговори на предизвикателството секунди по-късно. Бандаловски подаде на Евандро при опит да изчисти центриране отдясно, бразилецът овладя и стреля много добре, но Перниш плонжира и изби.

Последва нова опасна атака на гостите, при която Алкан изпусна Али Соу, но таранът на червените стреля слабо от 15 метра и право в ръцете на Перниш. В 16-ата минута Тиаго показа по-точен мерник, когато получи пас от Жоржиньо на границата на наказателното поле, играчите на гостите бяха твърде далеч за да го блокират и шутът му от 17 метра намери долния десен ъгъл на Перниш – 1:0 за ЦСКА.

В следващите минути двата отбора си размениха по един шут над вратата. Първо Милен Желев стреля в аут, а малко по-късно същото стори и Жоржиньо. В 38-ата минута Василев опита да вкара, засичайки топката от воле, но ударът му от 25 метра излезе в аут. Секунди по-късно Соу за пореден път бе оставен непокрит около границата на наказателното поле и стреля по земя, но покрай дясната греда.

В 43-ата минута Бандаловски и Василев пробваха да пробият Черниаускас, но стражът на ЦСКА изби и двата удара на състезателите в зелено.

Две минути след началото на втората част дойде първата много спорна ситуация. Жанио Бикел игра с ръка в собственото си наказателно поле, но Никола Попов остана безмълвен и не посочи дузпа в полза на заралии. Най-вероятно съдията е преценил, че това не е голово положение и халфът на червените не е играл умишлено с ръка.

В тези минути заралии наложиха натиск, но трудно стигаха до по-опасни положения. Домакините се задоволяваха с удари от далечна дистанция, два от които затрудниха Черниаускас. Първо Педро стреля почти от тъчлинията, а в 68-ата минута последва нов удар от дистанция, но и в двата случая стражът на червените изби.

В 76-ата минута последва пореден шут по посока на гостуващата врата, този път на Иван Минчев, който излезе над напречната греда.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ