Драма в Разград! Агонията на Лудогорец продължава, Левски изпусна да бие орлите

лудогорец-левски

Левски удължи негативната серия на Лудогорец на 4 поредни мача без успех за „орлите“ (3 хикса и 1 загуба). Това стана факт, след като „сините“ и „зелените“ завършиха при 1:1 в дербито от 34-ия кръг на Първа лига, играно в Разград.

С този резултат вторият ЦСКА (69 точки) спечели най-много, защото ако успее да победи Берое по-късно днес, ще съкрати дистанцията до шампиона Лудогорец (73 точки) на 1 точка два кръга преди края на първенството. Левски е трети с 66 пункта.

Моци откри за домакините в 49-ата минута, а Живко Миланов изравни в 72-ата минута. Освен това в мача имаше и три червени картона, като два от тях бяха за „орлите“. Драгош Григоре (70′) и Анисе (85′) видяха червения цвят, а за гостите Деян Иванов (47′) отиде по-рано под душовете.

Първото полувреме започна без особено сериозни положения пред някоя от двете врати, като двата тима изчакваха за грешки от противника.

В 16-ата минута бе първият удар в мача, а негов автор се оказа Адриан Попа. Той стреля от пряк свободен удар, но много неточно.
„Сините“ отговориха с опасна атака, при която Мариани се освободи и подаде на връхлитащия на скорост Божинов, който обаче не достигна топката.

В края на полувремето дойде и най-опасната ситуация до момента. Валери Божинов се освободи край тъчлинията и пусна страхотен пас към Станислав Иванов, който овладя в наказателното поле, но от малък ъгъл не успя да отправи добър изстрел и топката излезе в аут.

Втората част започна повече от мечтано за домакините, които получиха право да изпълнят дузпа. Тя бе дадена за игра с ръка в наказателното поле на „сините“ от Деян Иванов, който бе и изгонен.

Зад топката застана Козмин Моци изстреля топката, която се отби в гредата, и влетя в мрежата на Николай Михайлов.
След гола пасив столичани направиха две промени и с 10 души заиграха атакуващо.

В 70-ата минута Драгош Григоре задържа Станислав Иванов и за дейстията си получи жълт картон, който се оказа втори за него в двубоя. По този начин румънецът бе изпратен в съблекалните преди края на двубоя.

Само 2 минути по-късно ситуацията за Левски стана още по-добра. „Сините“ получиха право да изпълнят пряк свободен удар, а зад топката застана капитанът Живко Миланов. Бранителят направи най-доброто в ситуацията и изстреля неспасяема топка за 1:1.
Изравняването на Левски даде криле на отбора и той заигра по-агресивно, но така и не успяваше да стигне до по-чисти положения.

В 85-ата минута положението за Лудогорец стана още по-лошо, тъй като Анисе получи втори жълт и респективно червен картон.

В минутите до края обаче „орлите“ не допуснаха по-сериозни ситуации пред своята врата и резултатът се запази.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ