Битката в Разград ще е жестока! Лудогорец с нов мачбол за титлата, Левски още мечтае за второто място

Клаудио Кешерю Мартин Райнов Левски Лудогорец 25

Шампионът Лудогорец може да спечели поредната си титла още днес. Разградчани приемат от 18:00 часа Левски и ако победят, а малко по-късно ЦСКА загуби от Берое, всичко в първенството ще е решено. За Левски двубоят също е важен. „Сините“ все още таят надежди да изместят ЦСКА от второто място. Разликата между двата тима е 4 точки, а само след няколко дни те излизат един срещу друг.

Лудогорец ще бъде без двама основни футболисти. Капитанът Светослав Дяков е наказан, а Вандерсон лекува контузия. Шанс да започне от първата минута ще получи Серкан Юсеин. Бившият футболист на Ботев (Пловдив) ще действа до Яцек Горалски в средата на терена. Мястото на Вандерсон пък ще заеме Адриан Попа. Румънецът ще напада по десния фланг, отляво ще е Джоди Лукоки, а Марселиньо ще играе зад централния нападател Клаудиу Кешерю.

Наставникът на Левски Георги Тодоров реши да остави извън групата Кали Тиам, който е с натрупани каротни и рискува да бъде наказан за сблъсъка във вторник. Възможно е Иван Горанов също да не играе днес. Вместо него, на левия фланг на отбраната може да стартира Луис Нганиони. Останалите защитници пред Николай Михайлов ще са Живко Миланов, Деян Иванов и Нуно Рейш. В средата на терена ще играят Илия Юруков и Мартин Райнов, атаката ще води Станислав Костов, а от втора позиция ще му помагат Паулиньо, Давиде Мариани и Станислав Иванов.

Левски загуби и трите си предишни мача с Лудогорец през сезона. Срещу тима от Разград „сините“ нямат победа в 10 поредни двубоя. Положителното за гостите е, че те видимо подобриха представянето си под ръководството на Георги Тодоров, като победиха с 3:1 Ботев (Пловдив) и с 5:1 Черно море.

„Очакването за лесен мач е илюзорно и измамно. Това, че си победил в предишните срещи, не значи нищо. В никакъв случай няма да подценим Левски. Отборите в България трудно ще се изненадаме, тъй като се познаваме добре“, сподели наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев.

Общият баланс между Лудогорец и Левски за първенство е в полза на „орлите“ – 16 победи, 5 равенства и 4 загуби. В Разград „сините“ имат само една победа.

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: П. Илиев; Сисиньо, Григоре, Моци, Недялков; С. Юсеин, Горалски; А. Попа, Марселиньо, Лукоки; Кешерю

ЛЕВСКИ: Н. Михайлов; Миланов, Д. Иванов, Рейш, Нганиони; Юруков, Райнов; С. Иванов, Мариани, Паулиньо; С. Костов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ