Пловдив е черно-бял! Локо (Пд) грабна Купата на България с фантастичен гол (Снимки)

Ботев Пловдив Локомотив Пловдив финал купа България 19

Локомотив (Пловдив) спечели Купата на България. Смърфовете се наложиха с минималното 1:0 над градския съперник Ботев. Ален Ожболт отбеляза гол с пета в 73-ата минута, като подлуди феновете в „бяло-черно“. Близо 20 000 пловдивчани пристигнаха на стадион „Васил Левски“,

Първата възможност за гол беше за Антонио Вутов, който в 7-ата минута стреля с глава над горната греда от няколко метра. „Черно-белите“ пък отвърнаха с опасно влизане в наказателното поле на Димитър Илиев, но Балтанов изчисти в корнер неговото подаване. Секунди по-късно всички на трибуните аплодираха снимката на таблото на Динко Дерменджиев, който напусна този свят в началото на месеца.

В 14-ата минута Момчил Цветанов изведе Ожболт сам срещу Кайзер. Ожболт обаче бе с гръб към вратаря и не се ориентира в ситуацията, с което пропусна изгоден шанс, тъй като стражът изби в ъглов удар.

СНИМКИ ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Първият жълт картон получи Кардосо. Вутов имаше възможност да стреля опасно, но Луков спаси слабия му изстрел в 31-ата минута. Много активният за Локомотив Момчил Цветанов няколко пъти проби през Джонатан Перейра, но колегите му в атака закъсняваха, за да нанесат голов удар.

Втората част започна със смяна за Ботев. Филип Филипов влезе на мястото на Перейра, който изпитваше сериозни проблеми преди почивката.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ