В Англия тръбят: Филмовата звезда Бербатов става шеф в Юнайтед

Бербатов премиера Пловдив 03

Българската звезда Димитър Бербатов се предложи изненадващо за спортно-технически директор на бившия си клуб Манчестър Юнайтед в началото на седмицата. И изведнъж името му не просто започна да се спряга за поста, но дори и срещна подкрепа от едно от най-авторитетните регионални издания там – Manchester Evening News. Ето и какво написа то за Бербо, цитирано от Гонг:

„Работата като спортно-технически директор в Манчестър Юнайтед е тази, за която всички говорят и за която всички имена се спрягат, но феновете все още очакват кого ще изберат големите шефове. Вече чухме кои ли не кандидати – от Майк Филън, през Пол Мичъл, до Рио Фърдинанд и Дарън Флечър.

Имена с минало в Юнайтед доминират тази машина за слухове, като единствен бившият трансферен гуру на Тотнъм и Саутхемптън в лицето на Мичъл изглежда извън битката за поста. И ако проваленият сезон на Юнайтед не накара ръководството да гледа в перспектива за тази длъжност, то няма какво друго. След тези 12 мача в края на сезона, които бяха пълен провал, изпълнителният директор Ед Уудуърд най-накрая осъзна, че е време да се извършат промени и да приемат начина с назначаване на спортен директор, която стъпка останалите грандове в Англия предприеха.

Всички се съгласяват, че Юнайтед трябва да назначи човек с опит, макар че се говори за почти сигурния избор на Дарън Флечър, който вече е провел първи разговори. Той все още е активен футболист, макар че се очаква да напусне Стоук Сити и през лятото да спре с футбола на 35-годишна възраст. Шотландецът ще е рисков избор, както и Фърдинанд, както и Филън. Макар че изборът на клуба ще е по-скоро на фигура, която да няма чак такава роля при трансферите. Неговата роля ще е да бъде свързващото звено между борда на директорите и Оле Гунар Солскяер.

През седмицата Бербатов направи необичайната стъпка да се предложи сам за поста и може да се шокирахте първоначално, но такъв ход съвсем не изглежда неправилен, дори напротив. Той ще е идеален за ролята на архитект на културната идентичност на клуба, за която ще може да се бори. Точно с Бербатов клубът ще има предпоставка за строене на такава идентичност. И както сам казва той, Юнайтед ще назначи човек с подходящата квалификация и диплома, който има широк набор от контакти по света (играл е все пак в Германия, Франция, Гърция, Индия и България) и е добре познато име в Европа.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ