Служители от три областни дирекции на МВР на крак заради финала за Купата

полиция2

Служителите от три областни дирекции на МВР са накрак за утрешния финал за Купата на България, в който тимовете на Ботев и Локо излизат един срещу друг на националния стадион „Васил Левски“ от 19 часа, пише marica.bg.

Органите на реда са направили желязна организация, за да не се стигне до сблъсъци и инциденти.

„Цялата магистрала „Тракия“ от Пловдив до София ще бъде обезпечена с полицейско присъствие. Стотици патрулки ще конвоират организираните групи фенове. В 13 часа в сряда тръгват символичните домакини от Ботев. Униформени от специализираните сили ще придружават колите и автобусите. Обезпечили сме всички паркинги на територията на Пловдив, Пазарджик и София, ще работим в синхрон с другите областните дирекции, които също ще осигурят служители“, предупреди директорът на ОД на МВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

Не са изключени и рутинни проверки на коли с пловдивска регистрация по магистралата, макар в тях да няма организирано пътуващи запалянковци. След навлизането в София рейсовете с привържениците на Ботев ще бъдат паркирани на бул. „Евлоги Георгиев“. От там феновете лесно ще стигнат до сектор Б, без да се смесват със съгражданите си от Локомотив.

„Черно-белите“ запалянковци също ще бъдат придружавани от униформени. В София рейсовете и колите им ще бъдат спрени на Орлов мост и от там ще влизат в сектор Г. Автобусите ще бъдат паркирани пред храм-паметника „Александър Невски“, уточни старши комисар Илков.

След края на двубоя победителят ще остане поне час на стадиона за церемонията по награждаването. През това време полицията ще изтегли феновете на загубилия отбор и ще ги ескортира до Пловдив. На по-късен етап ще тръгнат и победителите – също под съпровод.

„Ако в Пловдив има някакво мероприятие или сбирка, ние ще бъдем там, докато има хора, за да не допуснем ескалиране на напрежението или нарушаване на обществения ред“, коментираха от полицията.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ