Ботев (Пд) си хареса вратар на Берое за заместник на Кайзер

Ботев Пд-Дунав14 николай киров белия

Вратарят на Берое Георги Аргилашки е първият сигурен нов футболист на Ботев Пд за следващия сезон. Юношата на Марица, който към днешна дата е резервен страж на заралии, признал пред сегашните си работодатели, че има предварителен договор с жълто-черните, пише в. „Марица“. Аргилашки е трябвало да пази в мача с канарчетата в последния кръг. От щаба на заралии решили да дадат почивка на титуляря Душан Перниш. Георги обаче обявил пред Александър Томаш и щаба му, че не може да застане под рамката, тъй като имал предварителен контракт с Ботев Пловдив. Това шокирало зелено-белите, които предприели крайна мярка. Така след последната тренировка в петък в групата бил включен младокът Иван Гошев, а Аргилашки останал извън 18-те. Заралии спечелиха с 1:0 с попадение на Бригидо в края на първото полувреме.

Този сезон Аргилашки има само 13 минути на терена за Берое (срещу ЦСКА в София при загубата с 0:2). Той дойде в тима на Александър Томаш преди година и половина от Верея. Иначе след Марица играе за Раковски, Брестник, Лудогорец, Пирин, Пирин Разлог и двата заралийски отбора. Роден е на 13 юни 1991 г., висок е 191 см. Привличането на Георги Аргилашки е малко изненадващо, тъй като до началото на миналата седмица фаворит за поста в Ботев беше друг пловдивчанин – Кристиян Кацарев, който доскоро пазеше на извадения от Първа лига Верея.

Както е известно, Даниел Кайзер продължава да държи Николай Киров-Белия в шах и да не преподписва своя договор. С изтичащ контракт е и резервният страж Иван Чворович. Той няма да остане в тима и двете страни ще се разделят след края на сезона.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ