ЦСКА отново показа голова немощ в решаващо дерби

Цска Лудогорец 3

ЦСКА пропусна поредния и този път може би последен мачбол за шампионската титла. Пасиансът с картите някакси се нареди за “червените”, но за да се възползват от това им трябваше майсторство, което те очевидно не притежават на този етап. Това си пролича в представянето на тима в дербитата с основните конкуренти Лудогорец и Левски, където тимът показа тотална голова немощ в атака.

От 4 мача с Лудогорец “червените” успяха да вземат три точки. Те обаче не дойдоха от победа, а от три равенства, последните две от които с тъжното 0:0. Отборът на Нестор Ел Маестро загуби първото дерби в Разград с 0:1, след което направи 1:1 в ответния мач на “Българска армия. Равносметката е 3 равенства и 1 загуба и само 1 отбелязан гол във вратата на “Орлите”.

Балансът срещу Левски е още по-тъжен. От 3 сблъсъка до този момент, ЦСКА има само 1 точка, която дойде от последното 0:0. Предишните два мача бяха загубени нещастно с 0:1 след автоголове. С други думи, ЦСКА все още не е намерил път към “синята” врата през настоящия сезон.

Това са 7 ключови дербита и общо 630 минути игра, в които “червеният” отбор, независимо дали е воден от Нестор Ел Маестро, Любослав Пенев или Люпко Петрович, няма победа и е вкарал само 1 гол. Това наистина е твърде, твърде малко за каквито и да е претенции за шампионска титла.

“Меридиан мач”


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ