Витоша и Дунав се вкопчват в битка за оцеляване в Първа лига

Витоша Бистрица Дунав Русе (15)

Днес в 20:00 часа отборите на Витоша (Бистрица) и Дунав ще се изправят един срещу друг в мач-реванш от полуфиналния плейоф за оставане в елита. Първата среща в Русе завърши при резултат 0:0 и така всичко ще се реши в днешния сблъсък. Победителят ще направи малка крачка към спасението си и ще се класира за втория бараж срещу Септември, в който ще бъде определен първия отбор, който остава в елита. Загубилият пък отива на бараж срещу втория във Втора лига.

Статистиката между двата тима силно накланя везните в полза на “Драконите”. Русенци имат само 1 загуба от Витоша в 7-те изиграни мача помежду им. 1 среща е завършила наравно, а останалите 5 двубоя са в актива на Дунав. Освен това двата отбора играха на този етап в първенството и през миналия сезон и тогава краен победител бяха русенци.

Притеснителното за Дунав обаче е, че единствената загуба от Витоша бе през тази кампания. В 1-ия кръг на редовния сезон на 20 юли “Тигрите” се наложиха с 2:1 в Бистрица, като тогава направиха първия пълен обрат в своята история в Първа лига. Освен това “Драконите” не се намират в най-добрата си форма, като не успяха да спечелят последните си три мача.

Витоша не може да използва в днешния мач наказания Петко Цанков. Треньорът Росен Кирилов обаче няма други проблеми и се очаква да заложи на Василев на вратата и пред него в отбрана Милчев, Бонев, Купенов и Попев. Лазаров и Котев ще са опорните халфове, а Гъргоров ще действа като плеймейкър. Вълчанов и Садула ще започнат на двете крила, а атаката ще води Христов.

В същото време в Дунав нямат никакви проблеми за днешната среща. Очаква се Людмил Киров да пусне Макенджиев под рамката и пред него триото Мунин, Мартин Ковачев и Динков в защита. Инкоом и васев ще са халф-бекове, а Станоев и Димов ще действат в средата на терена- Фърчулеско, Светослав Ковачев и Иса пък ще са тримата в предни позиции.

Вероятни състави:

ВИТОША: Василев, Милчев, Бонев, Купенов, Попев, Котев, Лазаров, Гъргоров, Вълчанов, Садула, Христов

ДУНАВ: Макенджиев, Мунин, М. Ковачев, Динков, Инкоом, Васев, Димов, Станоев, С. Ковачев, Фърчулеску, Иса


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ