Левски скача на Черно море за първа победа у дома през 2019 г. и още нещо

черно море - левски (23)

Левски посреща Черно море в двубой от 7-ия кръг на плейофите в първата шестица на първенството. “Сините” не са никак убедителни през пролетта и спечелиха само един от последните си 4 мача – гостуването на Ботев (Пловдив) миналата седмица. Предишната им победа бе именно срещу Черно море, но на “Тича” – 1:0 с гол на Станислав Костов. Двубоят на „Герена“ е довечера от 19:00 часа.

Левскарите още нямат успех на собствения си стадион след зимната пауза. Това би трябвало да ги мотивира да изиграят силен мач срещу съперник, който често ги огорчава в последните години. “Моряците” елиминираха столичния тим в турнира за Купата на България, а през есента шампионатният двубой помежду им на “Герена” завърши 2:2.

Не трябва да се подценява и възможността Левски да се доближи на 4 точки от ЦСКА след вчерашното равенство на “армейците” срещу Лудогорец. В предпоследния кръг предстои дербито между “сини” и “червени”, а то може да се окаже от решаващо значение за второто място.

Очаква се Георги Тодоров да заложи на състава, който победи в Коматево. На вратата ще е Николай Михайлов, карето бранители ще оформят Живко Миланов, Деян Иванов, Нуно Рейш и Иван Горанов, а пред тях ще играят Мартин Райнов и Кали Тиам. Младокът Илия Юруков този път най-вероятно ще седне на пейката. Сред титулярите ще се завърне Давиде Мариани. Швейцарецът ще органзира играта на Левски, а Паулиньо и Станислав Иванов ще действат по двата фланга на атаката. В предни позиции ще се разчита на голмайстора на Първа лига Станислав Костов.

Гостите от Варна пристигат без контузения Георги Божилов и наказания Патрик Андраде. Любопитното е, че в защитната формация на “моряците” ще има трима футболисти, минали през Левски – Виктор Генев, Пламен Димов и Стефан Станчев. В халфовата линия ще си партнират Петър Витанов и Васил Панайотов, който доскоро също носеше синия екип. Капитанът Георги Илиев, Аристот Ндонгала и младата звезда Мартин Минчев ще действат зад нападателя Жоржиньо.

Черно море вече няма сериозни цели до края на сезона, но това може да помогне на отбора да играе без напрежение и да изненада съперника. Илиан Илиев със сигурност няма да подени мач и ще иска тимът му да си тръгне поне с точка от “Герена”.

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ: Н. Михайлов; Миланов, Д. Иванов, Рейш, И. Горанов; Тиам, Райнов; С. Иванов, Мариани, Паулиньо; С. Костов

ЧЕРНО МОРЕ: Дюлгеров; С. Станчев, П. Димов, Генев, Кононго; Панайотов, Витанов; Ндонгала, Г. Илиев, М. Минчев; Жоржиньо


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ