ЦСКА изпусна златния билет за титлата! Армейците надиграха, но не пречупиха Лудогорец

Цска Лудогорец 18

Битката за титлата в Първа лига завърши без победител! ЦСКА и Лудогорец завършиха наравно 0:0 в очаквания с голям интерес от цяла България двубой. Армейците определено могат да съжаляват за изпуснатите три точки, след като още в 6-ата минута получиха правото да изпълнят дузпа, но Али Соу стреля над вратата. Пред 12 хиляди зрители играчите на ЦСКА се опитаха да прекършат Лудогорец, но в крайна сметка разградчани изтръгнаха точката и така запазиха преднината си от 3 точки на върха в класирането.

Срещата започна със закъснение от няколко минути, тъй като имаше дупки в мрежите на двете врати и трябваше да се завържат.

Първото опасно положение бе още в първата минута. Али Соу преодоля Сисиньо и Моци, след което отправи шут по посока на вратата. Той обаче срещна ръката на намиращия се на по-малко от метър Григоре и излезе в корнер. Вместо да отсъди дузпа обаче реферът прецени, че ударът е бил от прекалено близка дистанция и играта с ръка не е умишлена, заради което не посочи бялата точка.

Така се стигна до 7-ата минута, в която черевните получиха право да изпълнят корнер. Пинто отклони с глава центрирането на близката греда в ръката на намиращия се до него Марселиньо. Ситуацията не бе голова, но този път съдията Георги Кабаков реши да отсъди дузпа. Али Соу стреля от бялата точка, но над напречната греда.

В 14-ата минута разградчани създадоха първото си опасно положение. Марселиньо изведе Лукоки сам срещу вратаря, но нападателят не успя да си спре топката и тя отиде в ръцете на Черниаускас. Две минути по-късно опасен удар с глава на Пинто профуча покрай дясната греда на Пламен Илиев.

В 36-ата минута Вандерсон получи контузия и бе заменен от Попа. Пет минути по-късно Черниаускас спаси опасен изстрел от фаул на Марселиньо. Секунди по-късно Пинто симулира, че Дяков го е ударил в лицето, Кабаков се хвана на това и показа незаслужен жълт картон на капитана на орлите.

В 51-ата минута и Лудогорец поиска дузпа, но Кабаков даде знак играта да продължи. Марселиньо овладя и финтира Малинов, който се хвърли на шпагат и докосна бразилеца при изритването на топката.

В следващите минути играта се накъса и чистите голови положения липсваха. Пинто почувства болки в 79-ата минута на двубоя и трябваше да напусне терена принудително.

В края на двубоя Малинов и Дяков се сдърпаха и бяха изгонени от съдията Кабаков. Така двата тима завършиха двубоя с по 10 души.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ