Битката на годината! ЦСКА и Лудогорец трябва да определят кой е по-достоен да е шампион

Цска Лудогорец 29 натанаел

Мнозина очакваха и този сезон в Първа лига да премине с тотална доминация на Лудогорец, но “орлите” са далеч от нивото си от предишните години и това направи първенството неочаквано оспорвано. 4 кръга преди края интригата за титлата е жива, а днес предстои решителен сблъсък между тима от Разград и основния му преследвач – ЦСКА. Мачът е от 20:15 часа на “Българска армия”, а след последния съдийски сигнал ще знаем отговорите на повечето въпроси, които вълнуват футболните фенове у нас.

“Червените” са в тежка ситуация след отпадането от Ботев (Пловдив) на полуфиналите за Купата на България и оставката на Любослав Пенев. Ръководството гласува доверие на Добромир Митов, който разчита на съветите на светилата Димитър Пенев и Люпко Петрович. Отборът се надигна с ценен успех над Черно море във Варна и по този начин се върна в битката за първото място. Дали обаче “армейците” са способни да извървят пътя докрай? От една страна, те държат съдбата си в собствени ръце, но от друга трябва да се справят с немалко кадрови проблеми.

ЦСКА ще бъде без капитана си Николай Бодуров, който е контузен. Най-креативният полузащитник Тиаго Родригес пък е наказан за натрупани картони и това също е голям минус. В отсъствието на Бодуров титуляри в центъра на защитата ще са Божидар Чорбаджийски и Нуно Томаш, но между тях липсва изграден синхрон. Крайни бранители ще са Иван Турицов и реабилитирания Жеферсон, а пред защитата ще действа Валентин Антов. Кристиян Малинов и Рубен Пинто ще трябва да изнесат битката в средата на терена, а Едвин Джеси и Енрике Рафаел ще помагат активно на тарана Али Соу.

Не е изключено вместо Пинто, който не е напълно здрав, да започне Жанио Бикел. Жоржиньо пък е опция за мястото на Едвин Джеси, но и той не е в оптимална кондиция. Малинов и Пинто са застрашени при евентуален жълт картон да пропуснат следващите два мача, а това може да се окаже много тежък удар за “червените”.

Обстановката в Лудогорец е по-спокойна, а и старши треньорът Стойчо Стоев ще може да избира измежду най-добрите си футболисти. Десният бек Сисиньо се завръща след наказание, а другите трима защитници ще са Антон Недялков, Драгош Григоре и Козмин Моци. Ренан е с по-големи шансове от Пламен Илиев да застане на вратата. Капитанът Светослав Дяков и Яцек Горалски ще са двойката вътрешни халфове, пред тях ще е триото Марселиньо – Вандерсон – Лукоки, а Клаудиу Кешерю ще води атаката.

“Орлите” не са в добра форма и това си личи от резултатите им. Те спечелиха само два от шестте си мача в първата шестица и направиха така, че ЦСКА все още да е близо до тях. Не е за пренебрегване и фактът, че тимът от Разград вече не е толкова убедителен в преките двубои с “червените”. В последните три двубоя помежду им бяха фиксирани две равенства и една победа за ЦСКА на 1/4-финалите за Купата на България. Когато говорим само за шампионатни мачове, “армейците” още нямат победа над Лудогорец.

Двата отбора излязоха в директен спор за титлата и през 2012 година. Тогава те се срещнаха в последния кръг от сезона, а Лудогорец спечели с 1:0 с гол на Мирослав Иванов и за първи път стана шампион. Любопитното е, че тогава рефер на срещата беше Георги Кабаков, който ще свири и днес.

По трибуните на “Българска армия” довечер се очакват над 10 000 зрители. Времето ще се затопли и ще е приятно за игра. Билетите струват по 6 лв. и важат за всички сектори.

Вероятни състави:

ЦСКА: Черниаускас; Турицов, Чорбаджийски, Н. Томаш, Жеферсон; Антов; Джеси, Бикел, Малинов; Е. Рафаел; А. Соу

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан; Сисиньо, Моци, Д. Григоре, А. Недялков; С. Дяков, Горалски; Лукоки, Марселиньо, Вандерсон; Кешерю

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ