Легенда на ЦСКА проговори за Любо Пенев: От малък си е такъв, като се ядоса действа първосигнално

Любослав Пенев пресконференция 9

Легендарният нападател на ЦСКА Петър Жеков даде кратко интервю пред „Тема спорт“ преди решителния мач с Лудогорец в битката за титлата. Реализатор №1 в родния елит говори и за младите таланти на червените.

Г-н Жеков, какво очаквате от сблъсъка с Лудогорец?
– Тежък мач. Всеки говори как трябва да бием с 2:0, но защо да не спечелим с 3:0. Така ще е най-добре. Реално погледнато, ще е доста трудно, но футбол е, всичко се случва. Нищо чудно да спечелим с два-три гола разлика. Надявам се да дойде повече публика.

– Смятате ли, че треньорската промяна донесе и психологическа такава?
За два-три дни нищо не може да се промени. Отборът си върви по инерция. Какво толкова ще промени Добри Митов или Люпко Петрович. Още не се е родил този, който за 3-4 дни ще направи отбор и ще бие наред. Просто този път момчетата се бориха по-добре, вярваха си повече. Черно море игра по-слабо и така спечелихме мача. А пък Добри Митов знаеш ли кога си е мечтал да стане старши треньор на ЦСКА? Само насън може би.

Изненада ли ви решението на Любо Пенев да си тръгне преди мача с Черно море?
– Изобщо не ме изненада. Аз го познавам от малък. Той си е такъв. Много-много не обмисля решенията, като се ядоса. Реши ли нещо, го прави на момента. Действа малко първосигнално. Любо направи една фатална грешка за купата в реванша с Ботев Пловдив. Можеше поне купата да вземем. Водиш с 3:2 и мачът отива на продължения, а ти си тръгнал да ги елиминираш още в редовното време. Те останаха с 8 човека на терена, не броя вратаря. Любо трябваше да затвори отбора на центъра и да минат тези няколко минути до края на редовното време. После в продълженията си 30 минути с двама човека повече. Щяхме да ги смачкаме.

На какво според вас се дължи отстъплението на Лудогорец и колко голямо е то?
– Лудогорец сдадоха багажа тази пролет и не могат да ходят. Нищо чудно да ги отупаме едно хубаво.

Появи се информация, че ЦСКА е договорил Тодор Неделев, какво е мнението ви за него?
– Ние нямаме човек като него в средата на терена. А ни трябват още един вътрешен халф и двама защитници. Напред горе-долу нещата са добре.

Да, но реално ЦСКА разполага само с един типичен централен нападател – Али Coy…
– Малко е, но поне по крилата има повече вариативност. Така че за атаката може да не се харчат много пари, но в защитата и средата на терена трябват хора.

Какво е мнението ви за налагането на младите момчета?
– Това е чудесно. Антов, Турицов, Смоленски… Те са бъдещето. Смоленски е много добър футболист. Но не може да го пуска Любо в такъв напечен момент като този с Ботев Пловдив. Това се отразява на психиката му. Това момче е на 16 години… Аз съм го тренирал 2 години и половина и го познавам отлично. Предал съм му това, което аз знам. Още през лятото, когато пътувахме с отбора в евротурнирите, казах на собственика Гриша Ганчев за Мартин Смоленски. Има страшно много хляб в него. Виждали ли сте го как изпълнява преки свободни удари, ще се хванете за главата. Перфектен е. А го открих в „Младост“, тренираше си сам на площадката. Но налагането му трябва да става постепенно, а не да го пускат в такава напечена ситуация както с Ботев Пловдив.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ