Година по-късно! Дунав и Витоша отново се вкопчват в битка за оцеляване

Витоша Бистрица Дунав Русе 9

Отборите на Дунав и Витоша (Бистрица) се изправят един срещу друг в 19:30 часа на градския стадион в Русе в среща от плейофа за 11-14 място. Предстои тежка битка за оцеляване в Първа професионална лига. Двата тима се срещнаха на същия етап от първенството и през миналия сезон. Тогава русенци нямаха никакъв проблем и спечелиха и двата мача с 1:0 в Бистрица и с 3:1 на свой терен.

В редовния сезон двата тима размениха по една победа. Витоша спечели с 2:1 още в първия кръг на кампанията. В ответния мач обаче “Драконите” се наложиха с 3:0.

Всъщност статистиката е силно в полза на русенци. В 6-те изиграни срещи между двата тима Дунав има 5 победи и само 1 загуба. Като домакин “Драконите” са безпощадни срещу “Тигрите” – 3 победи от 3 мача и голова разлика 9:1.

Добрата новина и в двата лагера е, че няма контузени и наказани играчи. Почти сигурно Людмил Киров ще пусне в игра Макенджиев на вратата и пред него Мартин Ковачев, Мунин и Патев. Инкоом и Васев ще са халф-бековете. В средата пък ще действат Димов и Станоев. В предни позиции пък ще бъде триото Светослав Ковачев, Фирцулеску и Иса.

Треньорът на Витоша Росен Кирилов пър вероятно ще противопостави Василев под рамката и Гьонов, Мутафчийски Купенов и Гочев в отбрана. Котев и Лазаров ще са дефанзивни халфове, а Гъргоров ще действа като плеймейкър. Вълчавон и Садула ще започнат на крилата, а в атака ще действа Долапчиев.

Вероятни състави:

ДУНАВ: Макенджиев, М. Ковачев, Мунин, Патев, Инкоом, Васев, Димов, Станоев, С. Ковачев, Фирцулеску, Иса

ВИТОША: Василев, Гьонов, Мутафчийски, Купенов, Гочев, Котев, Лазаров, Гъргоров, Вълчанов, Садула, Долапчиев

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ