Ботев (Враца) и Славия с предпазливо реми в първия плейоф

Лудогорец - Ботев Враца (6)

Ботев Враца и Славия не успяха да се победят и завършиха при 0:0 в първия плейофен мач между двата тима от Втората осмица на Първа лига. Победителят от тази двойка ще играе с продължилия напред от втория полуфинал – Локомотив Пд или Етър ВТ, след което един от тези 4 тима ще срещне третия в класирането за място в Лига Европа.

Първата голова възможност беше за „белите“ в 23-ата минута, когато Георги Йомов се измъкна зад защитата, но реши да подава вместо да бие и сбърка. В 31-ата минута Ботев Враца пропусна голям шанс. Валери Домовчийски комбинира добре с Емил Стоев, като вторият се озова на прекарана позиция сам срещу стража Георги Петков. Стоев стреля в обратния ъгъл, но опитният страж изби в корнер. Той обаче не създаде опасност за вратата на Славия.

Втората част започна със скандално отсъждане на рефера Железов. Първо, Домовчийски посегна да удари Велковски с лакът, след като бранителят го изрита в опита да му отнеме топката. Това не остана незабелязано от македонския плеймейкър на столичани Дарко Тасевски. Опитният халф се засили с всичка сила към нападателя, като го удари с лакът в главата, а след това го бутна с двете ръце в лицето. Голмайсторът падна на земята, а всички играчи на Ботев поискаха червен картон, който беше задължителен.

В 74-ата минута подаване отдясно на Йомов на далечна греда качи топката на главата на Мицански. Той стреля с глава, но бранител на врачани изби в корнер. След него не последва нищо опасно за вратата на домакините. В 77-ата минута топка отдясно намери Даниел Генов на далечна греда. Той стреля с глава, но високо в аут.

В 80-ата минута брутална тупалка на Милан Вушорович от границата на наказателното поле се спря в ъгъла, където се събират напречната греда и страничния стълб, и излетя напред.

Финалният епизод от срещата дойде в 93-ата минута. Прекрасна контра на Славия позволи на Владислав Узунов, който с левия крак стреля от границата на наказателното поле. Топката облиза горната греда и излезе в аут, с което запази крайното 0:0.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ