100 бона делят Петър Хубчев от треньорския стол в Левски

Петър Хубчев България Словения Лига на Нацийте 4

Повече от месец тече сагата около идването на Петър Хубчев в Левски, като до момента никой, поне от „Герена“ не казва каква точно е истината. В края на миналата седмица членът на Изпълкома Венцеслав Стефанов повдигна леко завесата, като заяви, че Хубчев е подал своята оставка и че за да стане факт раздялата му с БФС, треньорът трябва да извади от своя джоб 3 заплати, за да стане свободен.

Според „Меридиан Мач“ Хубчев е подал оставка и е трябвало да бъде свободен за Левски на 1 май. Тогава обаче от БФС са отказали да я подпишат и в сила влиза срока на предизвестието. То е 3 месеца, като според източници от „Бояна“, това е било изрично желание на Хубчев, когато той е подписвал своя договор с БФС през 2016 година.

Това означава, че специалистът ще стане свободен чак на 1 август 2019 г., когато изтича предизвестието. И тук идва проблемът. Героят от САЩ’94 се е разбрал с Левски, който обаче в никакъв случай няма как да го чака до август, тъй като тогава вече сезонът в Първа лига, а и евротурнирите, ако „сините“ се класират, ще е започнал. За да може Хубчев да поеме Левски веднага след края на сезона, каквато е идеята на ръководните фактори на „Герена“, ще трябва да се платят трите заплати – за май, юни и юли, и чак тогава той ще може да стане треньор на отбора, в който игра от 1989 до 1993 година.

Сумата по неофициални данни е много сериозна – около 100 000 лева. Това означава, че именно такава сериозна цифра, поне за момента, дели Хубчев от Левски.

Все още не е ясно кой ще води национания тим в евроквалификациите с Чехия и Черна гора, които са съответно на 7 и 10 юни. Ако никой не плати трите заплати на Хубчев, то тогава именно той ще трябва да е начело на тима. Повиквателните за футболистите, играещи в чужбина, трябва да бъдат разпратени след около две седмици, така че тогава ще трябва всичко да е ясно.

Съвсем друг е въпросът с Димитър Димитров. Херо е канен за спортен директор на „сините“, но в момента около неговото бъдеще витае сериозна неяснота. Причината за това са проблемите с казахстанския Иртиш. Шансът шампионът на България с 3 различни тима да бъде треньор на Левски е малък, но е факт, че за поста на спортен директор се водят преговори. Дали обаче Хубчев ще иска да работи с Херо, двама души с тежки характери, е един доста неясен въпрос…


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ