Димитър Пенев ексклузивно: Любо ще си остане в ЦСКА!

7 Dni Sport04.05.2019
Жребий за Купата 3 Димитър Пенев

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев коментира в типичния си стил случващото се на „Армията“ в последните дни.

„Трябва да връщаме много години назад – бил съм и консултант, и състезател, и треньор… И в националния, и в ЦСКА. Димитър Пенев винаги си остава от този отбор. Винаги съм контактувал с нашия отбор и когато се случва разхлабване на командата, винаги съм бил на помощ.

ЦСКА е едно име и европейско-клубен отбор. Знаете успехите и колко състезатели са минали – и в националните гарнитури. Трябва да задържим тези позиции. При треньорите винаги има промени, но тези етапи трябва по-сериозно. Виждате и Люпко, трябва да се помага, за да се излиза бързо от тази мъглива улица. А и виждате, че нашето първенство трудно върви – две седмици е гладко, другата седмица – надолу. Като Настрадин Ходжа с магарето. Защо пеша, защо се качва? Той не се качва надолу, а нагоре се качва, защото идва нанагорно.

Честито на момчетата. Това ги задължава двойно и тройно, след като виждаме резултатите от вчера. Водачът Лудогорец играе под своето ниво в последните три срещи. Задължително ЦСКА да държи фронта и да покаже в следващите мачове, че своето име още държи. Има шанс да се пребори. Тройката вече е в кърпичката, запазена. Но амбициите за шампионската титла винаги идват.

Аз също съм напускал. Даже в националния отбор след Европейското и журналисти, и любители на футбола са ме карали „Подай си оставката!“. Викам: „Остават пет дена, бе. Вие ме търпите 5 години, а пет дена.“

Това на Любо е лично отношение. Той няма да си развали симпатиите към ЦСКА, където е израснал като дете. Дори и 10% не зная какъв е поводът. Няма изненада. Той ще си остане в ЦСКА. Симпатии ще си има винаги. Колелото се върти. Виждате, че и от ръководството съм помолен да съм до отбора. И Люпко Петрович да помогне с каквото може. Ще разчитаме на младите треньори. Нека завършим годината, но дай Боже да направим една крачка по-близо и да тормозим водещия отбор“, заяви Пенев.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ