БФС минира първенството! Вижте какво написа преди минути „24 часа“ за ЦСКА – Лудогорец

7 Dni Sport04.05.2019
Цска Лудогорец 29

ЦСКА може да догони „Лудогорец“ при победа в следващия кръг на първенството. Така двата отбора ще се изравнят по точки. Ето какво предвижда наредбата на БФС при равенство:

Член 4, алинея 3:

При равенство на точките се прилагат последователно следните принципи:

а) Ако два отбора имат еднакъв брой точки, по-предно място в общото класиране получава отборът, който има по-добър резултат в срещите помежду им или е отбелязал повече голове на чужд терен в срещите помежду им. При равенство на двата показателя, се прилагат последователно изискванията на букви „в“, „г“, „д“ и „е“.

б) Ако три и повече отбора имат еднакъв брой точки, класирането им се извършва чрез ново класиране по резултатите от срещите помежду им. При равенство в точките, головата разлика и по-големия брой на отбелязаните голове, се прилагат последователно изискванията на букви „в“, „г“, „д“ и „е“, както следва:

в) По-добра голова разлика в генералното класиране;

г) По-голям брой на отбелязаните голове в генералното класиране;

д) Класиране по спортсменство.

е) Жребий.

До момента „Лудогорец“ има 1 победа предимство в директните двубои след 1:0 у дома през редовния сезон. Първият двубой от редовния сезон завърши 1:1 в София, а този в Разград от плейофите завърши 0:0.

Никъде в наредбата обаче не се третира терминът „по-добър резултат“. Означава ли, че при 2 и повече гола в полза на ЦСКА той е такъв, или се гледат само точките, защото головата разлика в преките двубои не е спомената. В противен случай влиза в сила тайбрека с голове на чужд терен, а той е ясен и преди двубоя в София, защото ЦСКА няма такъв в Разград, а „Лудогорец“ има в столицата.

По букви „в“ и „г“ предимството е на страна на „Лудгорец“. Шампионите са с голова разлика 60:17, докато ЦСКА има 53:17. В класирането по спортсменство разградчани също са напред с 67 жълти и 2 червените картона от началото на мачовете, докато ЦСКА е със 76 жълти и 1 червен.

Двубоят между ЦСКА и „Лудогорец“ е в събота, 11 май, от 20,15 часа на стадион „Българска армия“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ