Страстната седмица в ЦСКА приключи с хепиенд! Червените удариха лошо Черно море и си уредиха шампионски мач с Лудогорец

черно_море-цска9

ЦСКА се върна в битката за титлата в Първа лига напук на драмите от последните дни. Армейците се наложиха с 3:1 при гостуването си на Черно море и така се доближиха само на три точки от лидера Лудогорец преди дербито между двата отбора след седмица на „Армията“. Червените откриха резултата след брилянтен шут на Тиаго в 33-ата минута, а Едвин Джеси удвои в 52-ата минута. В 66-ата минута Васил Панайотов намали. Четвърт час преди края на срещата Али Соу вкара трети гол за червените.

Срещата започна с минута мълчание в памет на легендата на Ботев Пд и българския футбол Динко Дерменджиев. Играчите на ЦСКА започнаха по-добре мача и можеха първи да стигнат до гол. Едвин Джеси получи извеждащ пас по лявото крило, центрира успоредно по земя към Тиаго, който стреля от 4-5 метра, но след шпагат на Димов и спасяване на Дюлгеров топката излезе в корнер.

В 26-ата минута Василев се пребори с Чорбаджийски за висока топка и изведе с глава Георги Илиев, който за момент остана сам срещу вратаря на червените, но се забави с удара и Малинов го блокира със самоотвержен шпагат. ЦСКА отговори с опасна контраатака в 30-ата минута. Енрике преодоля без проблем на скорост Станчев и намери в наказателното поле Али Соу, таранът на червените шутира от десетина метра, но Дюлгеров изби.

Три минути по-късно гостите откриха резултата. Али Соу намери Тиаго пред наказателното поле на варненци, халфът овладя и след великолепен фалцов удар с десния крак не остави шанс на Дюлгеров – 1:0 за ЦСКА.

Второто полувреме започна с много добра възможност за Черно море. Васил Панайотов получи извеждащ пас, нахлу на скорост в наказателното поле и стреля леко под ъгъл от десетина метра, но в аут.

Така се стигна до 52-ата минута, в която ЦСКА организира контраатака след изпълнение на корнер от домакините. Играчите на гостите си размениха няколко паса, топката стигна до Тиаго, който пусна към непокрития Джеси и крилото вкара без забавяне след шут от около точката за изпълнение на дузпа.

В 59-ата минута Черниаускас изведе Тиаго сам срещу вратаря, португалецът стреля силно под ъгъл, но в аут. Седем минути по-късно моряците се върнаха в мача. Резервата Стойчо Атанасов сбърка, след като позволи на Минчев да му отнеме топката отляво на тъчлинията, талантът на варненци навлезе на скорост в наказателното поле и намери непокрития Панайотов, който след шут по земя от десетина метра намали на 1:2.

Радостта на домакините бе кратка, тъй като ЦСКА вкара трети гол в 75-ата минута след поредна контраатака, при която трима червени се озоваха срещу трима от домакините. В тази ситуация Али Соу надбяга без проблем Станчев и останал очи в очи с Дюлгеров вкара с техничен шут покрай вратаря на моряците.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ