Левски и новият треньор на сините ще се опитат да подрежат крилата на Ботев

Левски Ботев Пловдив 19

Днес от 20:00ч. в Пловдив местният Ботев посреща на своя стадион Левски в мач от 32-ия кръг на Първа професионална лига.

Канарчетата“ „Жълто-черните“ винаги играят с пределна мотивация срещу „сините“ и няма причина днес да е различно, независимо от факта, че отборът на Николай Киров вече няма цели в първенството

Левски пък все още се надява да се пребори за второто място и да си спести участие в баражите за Лига Европа.

В състава на Ботев след изтърпяно наказание се завръща десният бек Филип Филипов. Той ще замести Еберт Кардосо, който натрупа картони и няма да може да играе. Антонио Вутов също е аут за сблъсъка с бившия си отбор, което означава, че в предни позиции ще започне Феребори Доре.

Левски отново ще е без доста основни играчи. Контузени са Серджиу Буш, Еркебулан Сейдахмет и Седрик Унтонджи. Не е изключено Давиде Мариани да остане на пейката след слабите си изяви в последните мачове. Титуляр вероятно ще е младокът Иван Юруков.

„Сините“ са в серия от 3 мача без победа – домакински загуби от Лудогорец (0:2) и Берое (1:2), както и нулево равенство с ЦСКА. Ботев пък има възможност да измести Берое от 4-ото място и да се доближи на 6 точки от днешния си съперник.

Двата отбора са се срещали общо 134 пъти в елита, като балансът е 38 победи за Ботев, 22 равенства и 74 успеха за Левски. Като домакин обаче „жълто-черните“ имат предимство: 30 победи, 14 равенства и 22 поражения.

Вероятни състави:

БОТЕВ ПД: Кайзер; Филипов, К. Димитров, Д. Пиргов, Л. Марин; Р. Терзиев; В. Шопов, Неделев, Балтанов, К. Добрев; Ф. Доре

ЛЕВСКИ: Н. Михайлов; Ж. Миланов, Д. Иванов, Н. Рейш, И. Горанов; К. Тиам, Юруков; С. Иванов, Райнов, Паулиньо; С. Костов

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ