Легенда на ЦСКА разкритикува футболистите: Има стълбове в отбрана, ама май са дървени…

Цска Ботев Пловдив 17

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов отново отправи остра критика към футболистите на „червените“, като заяви, че доста от тях не трябва да играят на „Армията“.

„Най-притеснителното е, че играем лошо. Питате ме за титлата. Всичко е възможно, но кръговете стават все по-малко. Виждал съм какви ли не обрати във футбола, но този път ще е трудно. И Лудогорец са зле, но шансовете ни са някъде около 5%. Колкото и да са малко, трябва да ги използваме. Нямаме право на повече грешки. Трябва да бием всички до края. Пак може да не стигне, но сме длъжни.

Явно нямаме отбор. Затова трудно се получават нещата. Любо Пенев каза, че не можем да вкарваме, но и много пускаме. За три мача с Ботев получихме 8 гола. Говори се, че имаме стълбове в отбраната. Това обаче явно са някакви дървени стълбове. Всичките голове, които ни вкара Ботев, бяха все през центъра на защитата. Според мен основният проблем е, че много от футболистите ни не са играли досега в големи отбори. И съответно нямат нужния манталитет, който се иска за ЦСКА. Ето например португалците. Загатнат нещо, но за по 15 минути – не през целия мач. Или редуват силни със слаби игри. Няма постоянство. Вместо да пълним отбора с такива играчи, по-добре да вземем двама-трима суперкласни, а останалите да са българи, които тези двама-трима чужденци да дърпат напред. За мен е сбъркана и зимната подготовка, която проведе предишният треньор. Вижда се, че към края на мачовете футболистите едвам ходят. Да, в реванша за Купата срещу Ботев се вдигнаха през второто полувреме, колкото могат, но пак не им стигна.

Аз мисля, че Любо Пенев води добре отбора. Но изпълнителите не са достатъчно класни. Не знам, може би аз съм бил играч и треньор в такива тимове на ЦСКА, в които е имало много повече класа и може и критериите да са ми по-високи от реалностите сега. Не съм вътре в клуба и някой вероятно ще ме упрекне, че отвън е лесно да се критикува. Но аз не критикувам, а казвам какво виждам. А това, което виждам е, че много от сегашните играчи не стават за ЦСКА. Имена няма да казвам. Но е факт. Тръгнали сме да ставаме първи, а в три мача за десет дни не успяхме да победим четвъртия в класирането, какъвто е Ботев. Какво да добавя повече…“, коментира Паро пред „Меридиан мач“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ