Треньорът на Григор Димитров вариант за шеф в мъжкия тенис

Дани Валверду, Григор Димитров, София Оупен

След доброволното оттегляне на Джъстин Гимелстоб като член на борда на директорите на АТР, то тенисистите трябва да изберат негов заместник, който да влезе в ролята на един от тримата техни представители в борда.

Позицията е важна, защото въпросните трима са хората, които защитават интересите на играчите в мъжкия тенис. А един от вариантите за заместник на осъдения за побой Гимелстоб е треньорът на Григор Димитров Дани Валверду.

Според британските медии, самите играчи са призовали Валверду да се кандидатура. Причината са ясните позиции на венецуелеца за бъдещето на спорта и прекрасните му отношения с тенисистите, произлизащи и от факта, че Валверду е едва на 33 години.

Самият той не е изявил желание да поеме подобна роля, но дори и това да стане факт, то едва ли ще попречи на работата му с Григор Димитров.

Валверду обаче далеч не е единственото спрягано име. От АТР обявиха, че в предварителния списък има 15 имена, от които съветът на играчите ще подбере топ кандидатите.

Желание вече са изявили бивши тенисисти от топ 10 като Брад Гилбърт и Тим Майот, бившият №1 на двойки Марк Ноулс, както и Николас Перейра и Велър Еванс.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ