Ботев нанесе нов болезнен удар на ЦСКА! Канарчетата изненадаха армейците и почти ги отказаха от титлата

ботев_пловдив-цска11

Ботев (Пловдив) отново шокира ЦСКА! Канарчетата се наложиха с 2:0 над армейците. Феребори Доре откри резултата в 83-ата минута, а в добавеното време Тодор Неделев вкара и втори гол за канарчетата. Двубоят бе с голям залог за „червените“, които след грешната стъпка на Лудогорец и загубата във Варна от Черно море (1:2) можеха да съкратят разликата от лидера, но паднаха и остават на пет точки от върха.

Домакините бяха без наказаните Антонио Вутов и Филип Филипов, които получиха червени картони в реванша от полуфиналите за Купата на България, завършил драматично 3:3 на „Българска Армия“ и класирал „канарчетата“ за финала. Наставникът на гостите Любослав Пенев смени на вратата Черниаускас с Данте Стипица за тази среща.

Още в 6-ата минута Евандро подаде с глава към Тиаго, който центрира прострелно по земя в малкото наказателно поле, но не успя да намери включилия се Малинов и защитата на пловдивчани изчисти. Последва опасен шут на Атанасов от 25 метра, който Кайзер изби в корнер.

В 25-ата минута Али Соу поиска дузпа след единоборство с Пиргов, но таранът на червените падна твърде лесно и реферът по-скоро правилно не отсъди такава. В 37-ата минута Неделев центрира от корнер, Стипица увисна, Пиргов стреля с глава, но на сантиметри покрай дясната греда. Две минути по-късно Кайзер за малко не допусна груба грешка, след която със сигурност щеше да се стигне до гол в неговата врата. Стражът на канарчетата предпочете да финтира Тиаго, а не да изрита напред върната топка, халфът на червените успя да му чукне кълбото, но твърде слабо и то не попадна в мрежата, а отново в краката на вратаря.

В 51-ата минута Тиаго закъсня с шпагата и фаулира Васил Шопов, домакините поискаха да бъде показан втори жълт картон на халфа на гостите, но реферът прецени да не показва такъв. Шест минути по-късно талантът на домакините Крис Добрев проби отляво и подаде към Неделев, който отклони за Балтанов. Капитанът на пловдивчани шутира от границата на наказателното поле, но в аут.

Гостите отговориха с шут на Али Соу от близка дистанция в 63-ата минута, но той нямаше достатъчно сила и Кайзер улови.

В 72-ата минута Кристиян Малинов игра умишлено с ръка в центъра на терена, но реферът Ивайло Стоянов му спести жълтия картон, тъй като това щеше да му е втори и трябваше да напусне преждевременно игра.

В 83-ата минута Ботев откри резултата. Тодор Неделев пусна много добър пас към Доре, който навлезе в наказателното поле на ЦСКА, където финтира Томаш, след което вкара топката във вратата на Стипица. В добавеното време на мача Али Соу финтира Пиргов, след което излезе сам срещу Кайзер и стреля, но ударът му бе спасен. След това топката попадна в Смоленски, който не успя да намери очертанията на опразнената врата и стреля над напречната греда в аут.

В добавеното време Тодор Неделев оформи крайния резултат. След успеха си Ботев (Пд) излезе четвърти с 51 точки.

СНИМКА: БУЛФОТ


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ