Чунчуков спаси Славия от резил срещу Локо (Пд) с гол в добавеното време

Славия Локомотив Пловдив 6

Славия и Локомотив (Пловдив) продължават без победа от началото на плейофите. В мач от 31 кръг на Първа лига двата тима направиха драматично 2:2 на стадиона на „белите“.

Домакините взеха ранен аванс в 5-ата минута, когато Цветелин Чунчуков се разписа с удар от границата на наказателното поле. Това е четвъртото му попадение в последните три мача на Славия. В 28-ата минута „белите“ бяха близо до изравнителен гол, но ударът на Стефан Велковски от фаул се отби в гредата.

Десет минути преди почивката Локомотив (Пловдив) изравни. Димитър Илиев порази вратата на Георги Петков, след като беше изведен в добра позиция от Ален Ожболт.

В 54-ата минута „смърфовете“ стигнаха до обрат. С далечен удар Елитон прати топката във вратата на домакините. Ожболт отново се отличи с асистенция. В 75-ата минута словенецът имаше малшанс топката топката да се отбие в гредата след негов удар. Седем минути по-късно Ожболт отново уцели рамката на вратата.

Във втората минута на добавеното време Чунчуков се възползва от грешка в защитата на „черно-белите“, озова се срещу Мартин Луков, но вратарят спаси удара му. Малко след това 24-годишният нападател на Славия поправи грешката си и изравни резултата.

В последния кръг от груповата фаза Локомотив (Пловдив) приема Септември на 2 май, а Славия гостува на Дунав на следващия ден.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ