ЦСКА ще търси реванш от Ботев! Армейците ще разчитат на статични положения в Коматево

Цска Ботев Пловдив 28

Отборът на ЦСКА се изправя днес от 20 часа срещу кошмара си Ботев Пловдив в двубой от поредния кръг в първата шестица.

Воденият от Любослав Пенев тим беше отстранен от пловдивчани в полуфиналите за Купата на България, след като с двама играчи повече на терена допусна равенство 3:3 на „Българска армия“ и напусна надпреварата. Предстоящият двубой обаче е с още по-голям залог, тъй като „червените“ са все още в битката за титлата, като изостават на пет точки от лидера Лудогорец, който е със 70 и има мач повече.

Разградчани допуснаха шокираща загуба с 1:2 срещу Черно море и пропуснаха възможност да „убият“ интригата. В същото време пловдивчани са се фокусирали върху предстоящия финал срещу съгражданите си от Локомотив, а шансове за участие в Европа през първенството на практика нямат, тъй като могат да стигнат най-много до четвъртото място.

Ботев ще излезе с осакатен състав, тъй като няколко основни играчи са аут поради наказания. Това са Филипов и Вутов. В игра обаче се завръща Радослав Терзиев, както и Александър Тонев. В ЦСКА не почиваха по празниците, а в тренировките наблегнаха на статичните положения, тъй като все още не са отбелязали гол след корнер, а в същото време именно така дойде и изравнителния гол за Ботев в реванша.

Очакванията са ЦСКА да излезе с титулярите от победата с 1:0 над Лудогорец в Рзаград. Добрата новина е завръщането на стълба в центъра на защитата Николай Бодуров, който пропусна мача с Ботев поради наказание. ЦСКА е в серия от седем мача без загуба в първенството, но ако иска да остане в битката за трофея, трябва да спечели мачовете си до края. Това са гостуванията на Черно море и Берое, както и домакински мач срещу Лудогорец на 11 май.

Вероятни състави:

Ботев Пд: Кайзер, Еберт, Димитров, Пиргов, Марин, Терзиев, Неделев, Шопов, Балтанов, Тонев, Доре.

ЦСКА: Черниаускас, Бикел, Томаш, Бодуров, Турицов, Пинто, Енрике, Малинов, Тиаго, Жоржиньо, Соу.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ