Балъков е единственият вариант за нов национален селекционер

даниел_младенов_красимир_балъков

Красимир Балъков е първият и единствен вариант пред ръководството на БФС за наследник на подалия оставка национален селекционер Петър Хубчев.

Развитие по темата се очаква още през следващата седмица, когато и на документи България остава без треньор на представителния тим.

През юни предстоят две решителни евроквалификации – гостуване на Чехия в Прага на 6-и и домакинство на Косово в София на 10-и.

Очаква се назначението на Балъков да бъде обявено още преди края на ангажиментите му към „Етър“ в настоящия сезон.

На 2 май „болярите“ приемат „Витоша“ (Бистрица) в последния си мач от плейофна група А от втората осмица на Първа лига, след което предстоят битките за седмото място и евентуален бараж за Лига Европа между „Етър“, „Славия“, „Ботев“ (Враца) и „Локомотив“ (Пд).

Полуфиналите за 7-10-о място са на 11 и 18 май, а победителите играят финал в две срещи на 25 и 29 май. Баражът за Лига Европа между седмия и третия в класирането е на 1 юни, а почти сигурно най-късно от 2 юни националите трябва да са на лагер за квалификациите – с Чехия на 6 юни и с Косово на 10-и.

Веднага след равенството 1:1 с „Ботев“ (Вр), гарантирало на неговия „Етър“ първото място в плейофна група А, Красимир Балъков коментира ситуацията около националния отбор.

„Ако е истина, че Петър Хубчев е напуснал националния отбор, това не е добре, защото в него хората виждаха един от треньорите, които могат да направят нещо за българския футбол. Моето име винаги го свързват, когато има смени в националния отбор, но до момента не съм станал селекционер. Ако ми почукат на вратата да поема България, тогава ще говорим“, коментира легендата на българския футбол.

„Почукването“ и дискутирането на условията предстоят, като бързото развитие е наложително от вече чукащите на вратата квалификации за Евро 2020.

Петър Хубчев напусна след близо 3 г. и точно 20 мача начело на България, последните 4 от които завършили 1:1, припомня „24 часа“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ