На „Герена“ става горещо! Хубчев се договорил с Левски още преди месец?!

Петър Хубчев

Страстната седмица се оказа такава за националния отбор на България и Левски.

Преди да започне чупенето на великденските яйца, относно „по-грижливо пазената тайна“ – че Петър Хубчев напуска селекцията, за да подготви почвата за преминаването си на „Герена“, се появиха нови сериозни пукнатини.

Треньорът е подал молба за разтрогване на контракта си с БФС, въпреки че от централата официално отричат, пише „Тема спорт“.

Истината обаче трябва да излезе наяве в първите работни дни на следващия месец. От Левски също се правят на „гръмнати“, но посочиха, че настоящият треньор на тима Георги Дерменджиев е наясно, че по всяко време може да бъде уволнен.

Всъщност още през януари те държаха да подпишат с него само до края на първенството, но в последния момент се разбраха за по-дългосрочен вариант.

Петър Хубчев на 99% ще е новият треньор на Левски.

Той се е договорил с клуба, в който прекара 5 сезона (1989/90 – 1993/94) и спечели 2 титли и 4 купи, още преди месец. Това се е случило на 27 март – два дни след евроквалификацията с Косово (1:1) в Прищина.

Тогава той бе забелязан да влиза в офисите на боса на сините на централна столична улица. В онзи момент треньорът не отрече информациите.

Не го направи и в четвъртък, когато стана ясно, че е подал молба за напускане на поста си от 1 май. Именно договорката му с тима от „Герена“ е и причината Хубчев да е наблюдавал на живо някои от играчите, които са набелязани от сините за привличане през лятото.

Ако Петър Хубчев поеме Левски, то шефовете на сините поне няма да допуснат грешката на предшествениците си да започват сезона с наставник, който е „бита карта“ (през 2017-а това бе Николай Митов, а през 2018-а Делио Роси). И още в началото на кампанията да търсят негов заместник.

От друга страна, това крие и риск. Ще има ли брожение сред играчите при назначение на Хубчев? Факт е, че част от тях подкрепиха Дерменджиев още преди месец, когато първо гръмна новината, че националният селекционер ще поеме сините.

Сред мотивите за решението на Петър Хубчев да поиска да напусне поста на селекционер на националния отбор е държането на трима от членовете на Изпълкома на БФС.

Това са Йордан Лечков, Емил Костадинов и Венцеслав Стефанов, твърди „24 часа“. Първите двама са дългогодишни съотборници на Хубчев в селекцията. Те, както и босът на Славия, са от големите критици на представянето на трикольорите.

Още след равенството с Косово Хубчев изрази публично недоволство от факта, че вицепрезидентът на БФС и отговорник за националните отбори Йордан Лечков непрекъснато критикува играчите.

„Няма да позволя на никого да напада футболистите. Това се отнася включително и за вицепрезидента на БФС Йордан Лечков. Той може да недоволства от мен, от екипа ми и ако утре каже, да си тръгваме. Отиваме при него и се разделяме. Но да говори такива неща по адрес на момчетата, не мога да го допусна“, каза тогава пред агенция Блиц Хубчев.

Това обаче не е единствената причина селекционерът да поиска разтрогване на договора си.

В обосновката на напускането си е добавил и членовете на изпълнителния комитет на БФС Костадинов и Стефанов. Сред мотивите на Хубчев е написано също, че по време на лагери на националния отбор на базата имало повече сватби, отколкото тренировки.

Хубчев бе утвърден за селекционер на България в края на септември 2016 година. Той води националите в точно 20 мача – 8 победи, 5 равенства и 7 загуби. 9 от тях бяха световни квалификации, 6 от Лигата на нациите, 2 евроквалификации и 3 приятелски срещи. С Хубчев си тръгват и помощниците му Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян.

След Великден отново идва времето на сватбите. Наближават и абитуриентските балове. Но Хубчев няма да им е свидетел. Защото по това време ще изчиства последни детайли около старта на новата си месторабота на „Герена“. Поне засега така са наредени картите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ