Александър Томаш: Учуден съм, когато някои футболисти не показват качествата си

Левски Берое 12

Наставникът на Берое Александър Томаш бе доволен от успеха на своя тим при гостуването на Левски с 2:1, но призова, че трябва да се приемат „загубите с усмивка, а победите със скромност”. Треньорът отличи за пореден път класата на Мартин Камбуров, който влезе като резерва и спомогна на отбора си да оформи пълния обрат.

„Мисля, че ние бяхме отборът, който искаше да играе футбол, контролира събитията. Може би първите минути имахме доза респект от името на Левски. Но след 20-тата минута вече контролирахме нещата. Не ми харесваше в някои отигравания на нашия отбор, че бяхме бавни с топката, но след гола им реагирахме по най-добрият начин. След пускането на Мартин Камбуров, който е невероятен, направи разликата. Проблемът е, че е на пределна възраст. Това са нещата, да не се притесняваме. Богатство за нас е, че имаме него в състава си. Отдаден е изцяло, виждате, че за 20 минути преобрази отбора. Ще опитаме да го използваме повече”, стартира наставникът на Берое.

„Мисля, че изненадахме Левски без да започнем с нападател. Искахме да държим топката и съм убеден, че е така. Ние тренираме така, но има друга сентенция – загубите ги приеми с усмивка, победите със скромност. Как говорихме преди месец и половина? Първенството е доста изравнено. Получават се резултати, които за някой са изненада – за мен, не. Има странични фактори, за съжаление, които не зависят от мен”, продължи той.

„Всеки един мач, откакто съм треньор на Берое, излизаме с една мисъл – да се надиграваме, да играем футбол, да държим топката. Не всеки път се побеждава, но когато побеждаваме не съм изненадан. Учуден съм, когато някои футболисти не показват качествата си, както на тренировка”, каза Томаш.

„Доста тежко е, когато изградиш нещо и в рамките на един месец да се разруши. Нас ни напуснаха основни футболисти. Има интелигентни футболни хора, които знаят, че трудно се гради отбор. Преценихме зимата да привлечем футболист, като Педро и Охене, за да скъсим дистанцията, за да могат по-бързо да се приспособят към нашия стил. Но изпуснахме други футболисти, които можехме да ги аклиматизираме сега, но това са други процеси”, завърши Александър Томаш.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ