На „Армията“ става интересно! Бешикташ започва офанзива за привличането на Джеси

Едвин Джеси

Крилото на ЦСКА Едвин Джеси е пред сензационен трансфер в турския гранд Бешикташ. За тази възможност информира журналистът Елнур Кулиев, който от много години живее в Истанбул и е наясно с трансферната политика на големите турски клубове. Бешикташ в момента изостава от Истанбул Башакшехир и Галатасарай в битката за титлата и трудно ще се пребори дори за място в Шампионската лига до края на сезона. Именно това е причината истанбулският гранд да стяга сериозна селекция за лятото, за да стегне редиците си.

Престоят на Джеси на “Аримята” е доста противоречив. През този сезон дори може да се каже, че той разочарова с представянето си. Националът на Гана пристигна при “червените” през 2018 година, а миналата пролет направи някои добри мачове под ръководството на Стамен Белчев. Той игра на ниво и в двубоите в Лига Европа през лятото, когато отборът бе воден от Нестор Ел Маестро. Джеси направи много силен мач като плеймейкър срещу Адмира (Вакер) в София. След това обаче той бе пробван още няколко пъти на тази позиция, но без успех.

В последните месеци обаче африканецът сериозно разочарова, като съвсем загуби титулярното си място и показа очевидно нежелание да продължи кариерата си в България. Той се представи много слабо в двете дербита с Левски, като бе изгонен още през първото полувреме на сблъсъка през февруари и обрече отбора си на загуба. След това започна като титуляр и в последния сблъсък със “сините”, но отново не направи нищо и бе заменен.

Бешикташ определено може да спаси ЦСКА от Джеси, тъй като не се вижда как ганаецът ще преоткрие мотивацията си в Първа лига. При всички положение от “Армията” ще опитат да измъкнат прилична сума за един от чужденците си, който разполага със солидна визитка. Според transfermarkt.de, цената на Джеси е около 1,5 милиона евро. Ганаецът дойде в ЦСКА от норвежкия Алесунд, а кариерата му преминава основно в Холандия, където е носил екипите на АЗ Алкмаар, Де Граафшап, Хераклес и Рода. Едвин Джеси има договор с “червените” до края на юни 2020 година.

“Меридиан мач”


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ