Студен душ за Левски! Берое смълча сините навръх Разпети петък

Левски Берое 9

Левски допусна обрат и загуби от Берое с 1:2 на „Герена“ в мач от 31-ия кръг на Първа лига и пети в първата шестица на плейофите. Станислав Костов (49) изведе „сините“ напред в резултата, но Карлос Охене (54) бързо изравни, а Педро Еуженио (77) шокира домакините.

Срещата на стадион „Георги Аспарухов“ започна с едноминутно мълчание в памет на легендата на „сините“ Александър Костов, който почина миналата седмица на 81-годишна възраст. Играчите на отбора излязоха със специални фланелки. На тях отпред имаше снимка на бившото крило, а отзад неговия номер 11. С такава фланелка треньорът Георги Дерменджиев водеше тима си от скамейката. Ръководството на Левски почете и легендата на ЦСКА Красимир Безински, отишъл си от този свят в началото на седмицата.

Домакините можеха да поведат още в 3-ата минута, но Паулиньо удари напречната греда след удар от границата на наказателното поле. „Сините“ продължиха да играят по-добре и доминираха през първата част, но пропуски направиха още Станислав Костов и Мариани, които не успяха да преодолеят вратаря Перниш. В 33-ата минута при една от атаките на гостите Бандаловски центрира на задната греда към Еуженио, а Михайлов се удари в гредата при опита си да затвори ъгъла, а до гол не се стигна.

Футболистите на Георги Дерменджиев продължиха да играят по-активно и в началото на второто полувреме, а усилията им бяха възнаградени в 49-ата минута, в която Костов получи подаване от Станислав Иванов и реализира за 1:0. Радостта на домакините трая кратко, тъй като три минути по-късно Охене изравни след шут от воле от границата на наказателното поле.

„Сините“ се хвърлиха в атака да търсят нов гол, но отново Костов и Мариани нямаха късмет. В 68-ата минута пък в игра се появи голмайсторът на гостите Мартин Камбуров и играта им се оживи. Три минути след това Михайлов спаси удар на Леони с глава.

При бърза контраатака в 77-ата минута Камбуров изведе в дълбочина Еуженио, който финтира Райнов и с удар от средна дистанция направи обрата пълен – 1:2. Това бе негов трети гол в последните четири мача за Берое. След това Валери Божинов смени Мариани, но до края на мача домакините изглеждаха напълно шокирани и стигнаха до

един шанс да изравнят поне. В 85-ата минута Божинов комбинира с Костов и след това шутира опасно, но не намери целта.След загубата Левски остава трети с 59 точки, на 6 след ЦСКА и на 11 зад лидера Лудогорец. Берое се върна на четвъртата позиция с 50 точки и 2 повече от Черно море.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ