Нов провал за Гришо! Димитров изхвърча от турнира в Барселона още на 1/8-финалите

Григор Димитров Гаранти Коза 2017 (10)

Григор Димитров загуби с 1-2 (6:2, 4:6, 6:7 (2:7)) от чилиеца Николас Жари (номер 81 в света) в среща от 1/8-финалите на турнира в Барселона, като не успя да защити 90-те си точки от 1/4-финала през миналата година.

Гришо елиминира Фернандо Вердаско 6:2, 6:7(4), 6:3 в първия си мач, а съперникът му изненадващо отстрани Александър Зверев, като двамата нямаха други срещи помежду си досега. На 1/4 финалите квалификантът Жари ще срещне Даниил Медведев, спечелил по-рано днес срещу Макензи Макдоналд с 6:3, 6:2.

Winbet – победата е емоция! (18+)

Първият сет стартира с пробив за Жари, но Гришо успя да отвърне подобаващо и стори същото. При 3:2 за Димитров, българинът отново проби съперника си, след което затвърди пробива с гейм на нула, за да пробие чилиеца още един път за крайното 6:2.

Вторият сет не започна никак добре за Григор, като българинът пак допусна пробив в първия гейм, но този път Жари го затвърди за 2:0. Българинът успя да вземе гейм за 2:1, но чилиецът запази преднината си за 3:1, а това се запази до края за 5:3, когато Жари поведе с 40:0 и пропусна 4 сет пойнта, но Григор се пребори за 5:4 и взе подаването си. Чилиецът нямаше проблем при сервиса си за и взе сета си за 6:4.

Третият решителен сет премина без пробиви до шестия гейм при 3:2 в полза на Григор, когато двубоят беше прекратен заради дъжд за около 50 минути. Играта продължи гейм за гейм до края на сета, когато Григор поведе с 5:4, но не успя да пробие и да приключи срещата, и се стигна до тайбрек при 6:6. В него Григор беше равностоен до 1:1, след което набързо изостана с 1:5, за да се стигне до крайното 2:7.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ