Битката за Втора лига се заплита! Троен възел решава кой ще се бори за промоция в елита

царско село цска 1948~04

До края на сезона във Втора лига остават 5 кръга. Основната въпросителна – кой ще спечели директната промоция за елита, отпадна в понеделник. Царско село направи 0:0 у дома с ФК ЦСКА 1948 Сф и подпечата визите си за групата на майсторите. Столичани направиха това по безапелационен начин и оставиха другите да се боричкат зад тях.

Петте кръга до края трябва да развържат тройния възел за второто и третото място, които дават право на бараж за елита. Битката ще е между Арда и Монтана, които са с равен брой точки – по 50 и ФК ЦСКА 1948 Сф, който е на три зад тях.

Бърз поглед на програмата подсказва, че възелът почти сигурно ще остане завързан поне до предпоследния кръг. Тогава Арда приема водения от Петко Петков тим, а Монтана е домакин на Пирин Благоевград, който води люта битка за оцеляване и дотогава едва ли ще се е спасил.

Кърджалийци, след идването на Стамен Белчев, вече показват различно лице. Те са доста по-атрактивни и резултатни. Белчев стегна редиците и в момента Арда е фаворит за второто място. Новакът има три домакинства – срещу Добруджа, Поморие и споменатото с ФК ЦСКА 1948 Сф, като те са поредни.

Накрая кърджалийци гостуват на Ботев Гълъбово, който до тогава трябва да се е спасил и едва ли ще играе за нещо. Визитата и на спечелилия вече промоция Царско село също може да попадне в графата „протоколни“.

Най-сложни като че ли изглеждат нещата за Монтана. Воденият от Стефан Генов тим има три гостувания. Още утре тимът среща комшиите от Кариана Ерден, които водят битка за оцеляване. На отбора предстои и визита на Литекс, а накрая и на Несебър, който след последните издънки се намърда между шамарите за оцеляване. За домакинството на Пирин Бл вече стана дума.

Като изключим двубоя с Арда в Кърджали, най-рискова за ФК ЦСКА 1948 Сф като че ли изглежда срещата с Несебър още в следващия кръг. Мачът е на „Васил Левски“, но делфините тръгнаха стремглаво надолу и са близо до опасната зона.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ